Geschiktheid

Kun je afvallen op een sportfiets?


Fietsen verbrandt calorieën en tonen je onderlichaam.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

De fiets die in de hoek van je sportschool zit, kan je helpen af ​​te vallen, en het is een oefening om af te vallen die voordelen biedt ten opzichte van het afvallen. Het grootste voordeel is dat het een training met een lagere impact is die niet zoveel stress op je gewrichten legt als joggen, dus fietsen is een ideale keuze voor bijna iedereen. De sleutel tot het verliezen van gewicht is het correct in evenwicht brengen van uw calorie-inname met de calorieën die u elke dag verbrandt. Consistente fietstrainingen kunnen u helpen dat te bereiken.

Gewichtsverliesstrategie

Om 1 pond lichaamsvet te verliezen, moet u uw calorie-inname verbranden en verminderen met 3500 calorieën. Het klinkt misschien als veel, maar eigenlijk zijn het slechts 500 calorieën per dag om een ​​gewichtsverlies van 1 pond per week te krijgen. Dit is een haalbaar doel als u elke dag van de week op de gymfiets kunt trainen. Als uw schema geen zeven trainingen per week toestaat, verlaagt u uw gewichtsverliesdoelstelling tot ongeveer een half pond per week. Dit komt overeen met vijf dagen per week ongeveer 350 calorieën verbranden per training om uw gewichtsverliesdoelstelling te bereiken.

Calorieën Verbrand fietsen

Een 180-pond persoon verbrandt ongeveer 286 calorieën cyclisch gedurende 30 minuten. Voor een nog grotere calorieverbranding, verhoogt u uw intensiteitsniveau naar een krachtiger tempo - in dit geval zou de persoon 464 calorieën verbranden tijdens een training van 30 minuten. Als u minder weegt, verbrandt u iets minder - een persoon van 120 pond verbrandt ongeveer 210 calorieën tijdens 30 minuten gematigd fietsen, terwijl een persoon van 150 pond 260 verbrandt.

Matige intensiteit is wanneer u uw ademhaling verhoogt, maar nog steeds in staat bent een gesprek met iemand te voeren terwijl u traint. Een krachtig tempo is wanneer je niet meer dan een zin kunt uitspreken voordat je naar adem snakt. Krachtige fietstrainingen omvatten spinning - veel sportscholen hebben spinninglessen - of zeer intensieve intervaltraining van afwisselend korte periodes van matige training met die van krachtige training. Bijvoorbeeld een minuut matige training gevolgd door een minuut training in een krachtig tempo en herhaal het patroon 10 tot 15 keer om de training te voltooien.

Trainingsschema

Als u elke dag 30 tot 60 minuten kunt reserveren om op de sportfiets te trainen, kunt u sneller afvallen in vergelijking met als u slechts drie tot vijf keer per week traint. Het is echter mogelijk dat uw drukke schema zeven dagen per week geen training toestaat, dus streef naar minimaal drie 60 minuten fietsende trainingen per week. Als je een beginner bent, houd je dan aan een redelijk intens tempo totdat je fitnessniveau verbetert in de loop van vier tot zes weken. Op dat moment kunt u één, en in tijd twee, krachtige trainingen per week opnemen om echt met een merkbaar tempo gewicht te verliezen.

Mogelijke valkuilen

Hoewel een gymfiets je kan helpen calorieën te verbranden, is het allemaal niet voor als je het verkeerde voedsel eet. Vermijd suikerhoudende dranken en calorierijke snacks terwijl u probeert af te vallen. Een enkele frisdrank van 20 ounce kan mogelijk de verbrande calorieën tenietdoen tijdens een hele fietstraining van 60 minuten. Kies voor het vullen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten, vezels en volle granen. Drink veel water, samen met melk en beperkt vruchtensap. Een slecht dieet kan de voortgang van uw gewichtsverlies vertragen, maar een andere potentiële valkuil is overbelasting van uw lichaam. Je kent je lichaam beter dan wie dan ook, dus als je overmatig pijn voelt of pijn in je gewrichten hebt, neem dan een dag vrij om volledig te herstellen voordat je weer gaat sporten. Zonder rust kan je lichaam niet volledig herstellen en dat kan contraproductief zijn als je probeert af te vallen.

Tips

Gebruik afwisseling in uw trainingen om te voorkomen dat dingen saai worden en om te voorkomen dat uw spieren zich elke dag aan dezelfde routine aanpassen. Enkele voorbeelden van trainingsvariaties zijn variërende intensiteitsniveaus, toenemende duur van de training, intervaltraining en het aanpassen van het weerstandsniveau van het wiel. Het is ook een goed idee om andere fitnessapparaten voor gewichtsverlies in de sportschool te proberen om uw trainingen fris te houden, zoals de loopband en de elliptische machine.

Bekijk de video: Wielrennen intervaltraining (Augustus 2020).