Geschiktheid

Kunnen zwangere vrouwen oefenen op een elliptische trainer?


De meeste zwangere vrouwen kunnen een elliptische machine gebruiken gedurende alle drie de trimesters.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Als je zwanger bent, betekent sporten misschien niet wat het ooit deed voordat je zwanger was. Sommige oefeningen en machines zijn verboden terrein en je hebt misschien niet de energie die je vóór de zwangerschap hebt gedaan. Overweeg de elliptische machine voordat je de sportschool afzweert en helemaal gaat trainen. Bij veilig gebruik is het een uitstekende manier om tijdens de zwangerschap te trainen en kan uw lichaam in vorm blijven. Voordat u op een machine springt, moet u echter met uw arts overleggen om te bepalen of een op elliptische oefeningen gebaseerde routine geschikt is voor uw zwangerschap.

Tip

  • Trainen kan u helpen een gezond gewicht te behouden tijdens de zwangerschap. Een elliptische trainer kan een veilige, weinig belastende manier van bewegen zijn tijdens de zwangerschap, maar raadpleeg eerst uw arts.

Weeg de voordelen

Actief blijven tijdens de zwangerschap heeft zijn voordelen, van gezond gewichtsmanagement tot effectiever pijnmanagement tijdens de bevalling, volgens zwangerschapsexpert Alexandra Allred. Maar het echte voordeel van het gebruik van een elliptische machine is hoe veilig deze is in vergelijking met andere soorten oefeningen. Omdat de machine oefeningen met weinig impact biedt, hoeft u zich geen zorgen te maken over pijnlijke gewrichten, terwijl de stabiliteitsstaven en consistente beweging u kunnen helpen in balans te blijven met uw veranderende buik. Met elliptische machines kunt u ook binnenshuis sporten in een omgeving met temperatuurregeling, waardoor u koel en comfortabel kunt blijven terwijl u de orders van uw arts voor fitness opvolgt.

Bouw langzaam op

Het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen suggereert elke dag 30 minuten te oefenen, en een elliptische machine kan u helpen dat doel te bereiken. Als uw arts het goed heeft gegeven, kunt u in een comfortabel tempo beginnen dat vergelijkbaar is met een stevige wandeling op de elliptische trainer. Of probeer de elliptische trainer elke sessie een paar minuten in omgekeerde volgorde om je benen en bilspieren te trainen. Een elliptische trainer kan uw belangrijkste bron van oefening zijn, of u kunt deze toevoegen aan een routine die andere geschikte fitnessmethoden bevat, zoals wateraerobics of prenatale yoga.

Prioriteit geven aan veiligheid eerst

Hoewel trainen op een elliptische machine meestal geschikt is voor de meeste vrouwen tijdens alle drie de trimesters voor zwangerschap, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen waar u op moet letten voordat u een elliptische trainer toevoegt aan uw trainingsroutine. Als u nog nooit eerder hebt geoefend of als u tijdens uw zwangerschap als een hoog risico wordt beschouwd, moet u altijd contact opnemen met uw arts voordat u met een elliptische routine begint. Het is ook een goed idee om met een buddy te sporten - op die manier kun je iemand vertellen of je je duizelig, ziek of kramp of weeën voelt. Volg altijd de instructies voor de elliptische trainer, inclusief het vasthouden van beide handgrepen om u te helpen in evenwicht te blijven terwijl u beweegt.

Luister naar je lichaam

Elke oefening kan gevaarlijk worden als je jezelf te hard duwt tijdens je zwangerschap. Een manier om uw trainingsintensiteit te meten is uw hartslag - het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists suggereert dat zwangere vrouwen tijdens het sporten de 140 tot 155 slagen per minuut vermijden. Over het algemeen moet u gemakkelijk kunnen ademen en een gesprek met iemand kunnen voeren zonder dat u wordt opgewonden. Stop met sporten en neem contact op met uw arts als u zich duizelig, plotseling vermoeid, licht in het hoofd, misselijk of kramp voelt tijdens het sporten.

Bekijk de video: Lichaamsvet op verschillende lichaamsdelen (Juli- 2020).