Geschiktheid

Kunnen opdrukoefeningen je armen en borst echt versterken?

Kunnen opdrukoefeningen je armen en borst echt versterken?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je voeten optillen tijdens push-ups leggen meer nadruk op je borst.

Hemera Technologies / PhotoObjects.net / Getty Images

Zelfs als je nieuw bent in sporten, ben je waarschijnlijk bekend met de push-up, of weet je tenminste hoe het wordt uitgevoerd. Je kunt waarschijnlijk ook zien dat de oefening de armen werkt, maar de betrokkenheid van de borst is niet zo duidelijk in één oogopslag. Probeer echter een push-up en je zult voelen en begrijpen dat push-ups zowel op de armen als op de borst werken. De mate waarin je je arm- en borstkracht ontwikkelt, is afhankelijk van de pushup-variëteit die je uitvoert.

Standaard pushup-formulier

Ga op je handen en knieën zitten om standaard pushups uit te voeren. Plaats je handpalmen plat op de vloer onder je schouders en strek je armen. Strek je benen naar achteren, zodat je voeten dicht bij elkaar staan ​​en je handen en tenen in balans zijn. Je lichaam moet een rechte lijn vormen vanaf de bovenkant van je hoofd tot het midden van je voeten. Handhaaf die afstemming tijdens de oefening. Begin met het buigen van je ellebogen en laat je borst langzaam zakken totdat deze de vloer raakt. Duw terug naar de startpositie om één herhaling te voltooien.

Borst- en armspieren op toon

Pushups richten zich op het borstbeen van je borstspier, dat is de spier die het grootste deel van je borst bedekt. Je werkt ook de bovenste borstspieren, in de buurt van je sleutelbeen. De triceps-spieren in uw armen helpen bij uw bewegingen, terwijl de andere grote bovenarmspieren, de biceps, als stabilisator worden ingeschakeld.

Pushup-variaties

Je kunt je borst nog harder laten werken tijdens push-ups door je voeten omhoog te brengen, zodat je een hoger percentage van je lichaamsgewicht optilt. Om je op je armen te concentreren, plaats je je handen dicht bij elkaar, onder de bovenste middelste borst. Deze close-grip of driehoek pushups - zo genoemd omdat je duimen en wijsvingers een driehoek vormen - richten zich op je triceps. Werk zowel je borst als armen harder door externe weerstand te gebruiken, zoals een gewichtsplaat op je rug of een verzwaard vest. Maak de oefening gemakkelijker door uw handen op te heffen of door op uw knieën te balanceren in plaats van op uw tenen.

Trainingsplannen

Om je armen en borst te versterken, doe je push-ups als onderdeel van een totale lichaams- of bovenlichaamstraining twee of drie keer per week, met ten minste een vrije dag tussen de sessies om je spieren te laten rusten. Het aantal herhalingen varieert sterk, afhankelijk van uw fitnessniveau en de intensiteit van uw pushups. Probeer als algemene richtlijn drie sets van 10 tot 20 pushups per set te doen.


Bekijk de video: SNEL EEN SIXPACK! DE 5 BESTE BUIKSPIER OEFENINGEN VOOR THUIS (Augustus 2022).