Geschiktheid

Hoe kun je zien of je spieren toning zijn?

Hoe kun je zien of je spieren toning zijn?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het kan enkele weken tot enkele maanden duren om de resultaten van gewichtheffen te zien.

Photos.com/Photos.com/Getty Images

Hoewel krachttraining leuk kan zijn, is de kans groot dat je het doet om resultaten te zien, niet voor puur plezier. Echte veranderingen in spierspanning en kracht kunnen een krachtige stimulans zijn om door te gaan met een uitdagende routine. In de eerste weken en maanden van een nieuwe training zijn de tekens echter zo subtiel dat u ze misschien mist.

Verhoogde mobiliteit

Een van de eerste tekenen van spierversteviging is een verbetering van de mobiliteit, vooral als je nog niet eerder hebt getraind. Een zittende levensstijl kan leiden tot spierspanning, waardoor het een uitdaging is om je spieren door hun bewegingsbereik te bewegen. Naarmate u krachtiger en flexibeler wordt, voelt u zich echter mogelijk minder stijf en kunt u de gewichten effectiever optillen en het gewicht hoger en krachtiger optrekken.

Langere, intensievere trainingen

Gewichtheffen daagt je spieren uit, waardoor ze sterker worden. Enkele weken na je training merk je misschien dat dezelfde routine gewoon niet meer als een uitdaging aanvoelt, en dit is een zeker teken dat je spieren zich ontwikkelen. Vergroot de lengte of intensiteit van uw training om de trend voort te zetten. Zelfs wanneer u het gewicht verhoogt dat u optilt met 5 of 10 pond. kan krachtige spiergroeiende effecten hebben. Als je merkt dat je langer aan het tillen bent zonder er zelfs maar aan te denken, is dit een andere belangrijke aanwijzing dat je spieren strakker worden.

Spierpijn

Vooral wanneer u voor het eerst met een nieuwe routine begint, kunt u spierpijn ervaren in de uren en dagen na uw training. Hoewel dit geen garantie is dat je spieren strakker worden, is dit het eerste teken van sterkere spieren. Je spieren voegen geen nieuwe spiercellen toe; in plaats daarvan wordt elke huidige spiercel groter in reactie op het kleine trauma - zoals microscopische tranen - dat gewichtheffen veroorzaakt. Als je je spieren tot het punt van uitputting blijft duwen, zullen je spiercellen groeien en zul je sterke, gespierde spieren gaan zien.

Gewichtsveranderingen

Spier is dichter dan vet, wat betekent dat u misschien een verandering in uw gewicht ziet zelfs voordat uw spieren zichtbaar worden. Als je anaërobe oefeningen doet, kun je een paar pond winnen. Sommige spierversterkende routines, zoals aerobe squats, verbranden vet. Bijgevolg kunt u misschien een paar kilo verliezen of er zelfs een beetje slanker uitzien voordat uw spieren zichtbaar groter worden. Je merkt misschien ook dat je lichaam steviger aanvoelt, dankzij een mix van sterker spierweefsel en minder vet op je lichaam.


Bekijk de video: Fitness - Stretchen - Evenwicht - Spieren trainen of Toning - flexibilteit - Ontspannen (Augustus 2022).