Geschiktheid

Kunt u een Lat-machine voor de rug gebruiken?

Kunt u een Lat-machine voor de rug gebruiken?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pas het gewicht voor de meeste latmachines aan met een speld.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

De lat-machine, meestal de lat-pulldown-machine genoemd, is een vast onderdeel in de meeste sportscholen. Het bestaat uit een basis waaraan een staaf hangt die aan een katrol is bevestigd. De machine kan een uitbreiding van een kabelmachine of een stand-alone armatuur zijn. Je kunt de latmachine zeker gebruiken om de rug te trainen - dat is eigenlijk het primaire doel.

Beter terug

De latissimus dorsi, of kortweg lats, kan het beste worden geactiveerd met trekkende en roeiende acties. Deze grote, brede spier bedekt de rug van de ribben en maakt veel van de spieren van de rug uit. De rhomboids, twee spieren die aan weerszijden van de bovenste middenrug liggen, helpen de lats tijdens het naar beneden trekken door de schouderbladen terug te trekken. De trapeziusspieren langs de achterkant van de nek en schouderbladen werken ook tijdens de lat pulldown, net als de achterste deltoïden aan de achterkant van de schouders.

Het laten werken

De klassieke lat-pulldown wordt gedaan met een lange stangbevestiging. Je zit op de stoel onder de bar en reikt omhoog en grijpt de bar met een iets bredere, bovenhandse greep op schouderbreedte. Plaats uw dijen onder de gewatteerde steunen en trek de stang omlaag naar uw bovenborst. Trek de ellebogen volledig uit om één herhaling te voltooien. Trek voor de zekerheid niet aan de stang achter uw hoofd. Deze optie vereist extreme schouderflexibiliteit en kan leiden tot schouderpijn en letsel als dit regelmatig wordt gedaan.

Variaties op de vloer

In plaats van een lange stang, kunt u een parallelle stangbevestiging aan de riemschijf van de latmachine bevestigen om een ​​pull-down pulldown te doen. Deze beweging richt zich op dezelfde grote rugspieren, maar met iets meer nadruk op de biceps. Sommige sportscholen hebben variaties van de traditionele lat-machine. U kunt stand-alone latmachines vinden die een afzonderlijke handgreep hebben voor elke hand of die u met platen weegt, in plaats van een pin in een set gewichten aan te passen.

Strategie en veiligheid

Neem de lat-pulldown op dagen dat u met het bovenlichaam werkt. Begin met een set van acht tot 12 herhalingen met een gewicht dat zwaar aanvoelt bij de laatste paar herhalingen. Zodra 12 herhalingen gemakkelijk aanvoelen, voeg je 5 tot 10 procent meer gewicht toe en doe je in totaal maximaal drie sets. Aanvullende rugoefeningen zijn onder meer flyes, kabelrijen en pullovers.


Bekijk de video: How To Train Your Back With Kosso. Bodybuilding Series (Augustus 2022).