Geschiktheid

Kun je gewichten op de loopband gebruiken?


Gewichten kunnen de intensiteit van uw loopbandtraining verhogen.

Jupiterimages / Goodshoot / Getty Images

Lopen of rennen op de loopband biedt een effectieve aerobe oefening, maar als u de intensiteit van de training wilt verhogen, kunt u lichte pols- of enkelgewichten gebruiken. Beide accessoires helpen je meer spieren op te bouwen en omdat ze je lichaamsgewicht verhogen, helpen ze je ook om meer calorieën op de loopband te verbranden. Pols- en enkelgewichten zijn niet zonder risico's, maar op voorwaarde dat u ze verstandig gebruikt, kunnen ze een effectieve aanvulling zijn op uw loopbandtraining.

Gewichten gebruiken

Wanneer u hebt besloten pols- of enkelgewichten in uw loopbandtraining op te nemen, grijp dan niet naar de zwaarste gewichten die u kunt vinden. De American Council on Exercise beveelt het gebruik van polsgewichten van 1 tot 3 kilo aan om te voorkomen dat uw spieren en gewrichten worden belast. Sommige mensen houden tijdens het sporten lichte halters vast als alternatief voor polsgewichten, maar ACE waarschuwt dit niet. De strakke grip die nodig is om de gewichten vast te houden, kan leiden tot een ongezonde verhoging van uw bloeddruk.

Voordelen

ACE meldt dat het gebruik van polsgewichten van 1 tot 3 kilo tijdens een aerobe oefening zoals wandelen gunstig is voor uw gezondheid. De gewichten verhogen de snelheid van je hart met vijf tot 10 slagen per minuut en verhogen ook je zuurstofverbruik met maximaal 15 procent. Enkelgewichten dwingen je onderlichaamspieren, inclusief je hamstrings, quads en bilspieren, om harder te werken tijdens de oefening, Dr. Anthony Luke, universitair docent orthopedie en directeur van eerstelijnsgeneeskunde sportgeneeskunde aan UC San Francisco, wijst in een 2007 "Los Angeles Times" -artikel. ACE merkt op dat het gebruik van enkelgewichten minder voordelen biedt dan polsgewichten; Enkelgewichten van 1 tot 3 pond zullen uw hartslag alleen verhogen met maximaal vijf slagen per minuut en uw zuurstofverbruik met maximaal 10 procent.

Nadelen

Het toevoegen van pols- of enkelgewichten aan uw loopbandtraining is niet zonder risico's. Als je problemen hebt met je gewrichten, kan het gebruik van gewichten tijdens een aerobe training de pijn vergroten en de aandoening mogelijk verergeren, zegt Luke. Enkelgewichten brengen een extra risico met zich mee - als u tijdens het gebruik van uw apparaten uw loop- of hardloopmechanisme verandert, loopt u het risico op letsel. Luke beveelt aan deze niet tijdens elke cardiosessie te gebruiken.

Overwegingen

Als u van plan bent pols- en enkelgewichten te gebruiken tijdens uw loopbandtraining, is de veiligste aanpak om met een licht gewicht te beginnen en onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de gewichten als u pijn ervaart. Een eenvoudigere en minder risicovolle manier om de intensiteit van uw loopbandtraining te verhogen, is om de snelheid of het stijgingsniveau van de loopband te verhogen. MayoClinic.com beveelt aan dat als u niet over een hoog uithoudingsvermogen beschikt om een ​​snellere, langere training te volhouden, u een comfortabel tempo afwisselt en snelheden van sneller lopen of rennen. Als een ander alternatief voor het gebruik van gewichten, beveelt de ACE aan krachtig met uw armen te zwaaien als een methode om de betrokkenheid van uw bovenlichaam te vergroten.

Bronnen (1)

Bekijk de video: Loopband - Focus Fitness Jet 7 - Productvideo - Betersport (Juli- 2020).