Geschiktheid

Kan lopen op een helling de heupflex irriteren?

Kan lopen op een helling de heupflex irriteren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lopen op een helling heeft veel voordelen, maar kan lastig zijn voor mensen met blessures.

Afbeeldingsbron / Photodisc / Getty Images

Lopen op een helling kan u helpen meer calorieën te verbranden dan lopen op een vlak oppervlak, en het zal u helpen de spieren van uw benen en bilspieren te versterken. Als je de voordelen opzij zet, kan lopen op een helling echter irritatie van je heupbuigerspieren veroorzaken. Als u lijdt aan heupflexor strakheid of een heupflexorletsel heeft, kan bergop lopen het erger maken.

Tip

 • Je heupbuigers moeten harder werken tijdens het lopen op een helling, wat kan leiden tot pijn. Verlaagde snelheid en uitrekken kan helpen.

Begrijp je heupflexoren

Je heupflexspieren bestaan ​​uit de iliacus, psoas major, sartorius, rectus femoris, adductor longus en adductor magnus, die zich uitstrekken van je lumbale en thoracale wervels tot je dijbeen of je dijbeen. Je heupbuigerspieren werken samen om je heupgewricht te buigen of om je knie naar je borst te brengen. Je illiopsoas - de psoas major, psoas minor en iliacus - spieren zijn de belangrijkste spieren die betrokken zijn bij heupflexie. Wanneer deze spieren gewond of strak zijn, kunnen ze gevoelig zijn voor schuin lopen.

Korte spieren met korte tempels

Als je op school zit, of een baan of levensstijl hebt waardoor je het grootste deel van de dag blijft zitten, zijn je heupflexspieren waarschijnlijk strak. Wanneer je heupbuigers samentrekken, dat is wanneer je knie naar je torso beweegt, worden de spieren korter. Wanneer je je been achter je uitstrekt of een kleine rugbocht maakt, worden deze spieren langer. Als u lange tijd zit, worden deze spieren chronisch ingekort. Vanwege de mechanica van de heupflexie, kunnen wanneer je op een helling loopt, je heupflexspieren geïrriteerd voelen omdat er meer heupflexie is bij het bergop lopen.

Pijn is geen winst

Als u naast gespannen spieren pijn in uw heupflexoren ervaart tijdens het bergop lopen, is er mogelijk meer aan de hand dan alleen spierstijfheid. Als u een zeer actieve persoon bent, heeft u mogelijk een blessure of scheur in uw spier opgelopen. Als je een psoas-blessure hebt, kan de pijn moeilijk te lokaliseren zijn. Psoas-pijn kan uitstralen naar je rug en helemaal door je been. Spreken met een arts zal u helpen erachter te komen welke spier omhoog werkt en de ernst van uw blessure bepalen. Waarschijnlijk moet je rusten en een tijdje ijs gebruiken voordat je de activiteit hervat. Loop niet op een helling totdat uw blessure is genezen.

Stem eerst op veiligheid

Hoewel lopen op een helling misschien niet de oorzaak is van beklemming of pijn in je heupflexor, kan het het erger maken. Als irritatie aanhoudt tijdens geneigd lopen, en je hebt een blessure met je arts uitgesloten, zijn er weinig dingen die je kunt doen om je heupbuigerspieren te verlengen en ze veilig te houden. Warm eerst op voordat u op een helling loopt. Probeer minstens vijf minuten langzamer op een vlakke ondergrond te lopen voordat je bergop loopt. Rekken helpt ook om de heup flexoren te verlengen. Rekken moet echter gebeuren na uw training, wanneer uw spieren warm zijn.Opmerkingen:

 1. Zulkigal

  Goed gedaan, je werd bezocht door het eenvoudig prachtige idee

 2. Musa

  En ik liep hier tegenaan.

 3. Shaktimuro

  En wat, ik vond het leuk. Bedankt!

 4. Nisar

  Daarin zit ook iets voor mij, het lijkt me een goed idee. Ik ben het met je eens.

 5. Tojakree

  Op de mijne, bij iemand alfabetisch алексия :)Schrijf een bericht