Geschiktheid

De beste cardio-oefening om buikvet kwijt te raken


Hardlopen is de beste vetverbrandende cardio.

Tsjaad Baker / Jason Reed / Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Pak een paar hardloopschoenen en ga op de baan of loopband voor de meest effectieve vorm van calorieverbrandende cardio: hardlopen. Optimaliseer de tijd die u besteedt aan hardlopen door uw routine aan te passen aan zeer intensieve training. Hardlopen met een hoge intensiteit is de meest effectieve methode om calorieën te verbranden en hardnekkig buikvet kwijt te raken.

Rennen is jouw antwoord

Alle cardiovasculaire activiteiten verbranden tot op zekere hoogte calorieën, vooral bij krachtig trainen. Hardlopen met een krachtige intensiteit - zowel binnen als buiten - heeft echter het grootste potentieel voor het verbranden van calorieën, volgens het compendium voor lichamelijke activiteit gepubliceerd in een 2011-nummer van "Medicine & Science in Sports & Exercise." Hardlopen op of boven 10 km / u verbrandt meer calorieën en werpt meer buikvet af dan krachtig fietsen, fietsen op een elliptische machine of deelnemen aan een aerobicsles.

Vetverbrandingsfrequentie

Als u de baan of de loopband raakt, komt u niet ver als u niet vaak traint. Om overtollig lichaamsvet af te werpen, streeft u naar vijf sessies per week, volgens de 2008 "Richtlijnen voor lichamelijke activiteit voor Amerikanen. Als u minder dan drie of vier dagen per week traint, kunt u uw huidige gewicht behouden, maar vijf dagen schoppen vetverlies in hoge versnelling.

Het vergt intensiteit

Een gemakkelijke wandeling op de loopband zal niet veel kilo's uit uw taille snijden. Intensiteit verwijst naar hoe moeilijk de run voor jou is. Je intensiteit meten tijdens de training is eenvoudig en effectief wanneer je een schaal van 1 tot 10 gebruikt. Begin met hardlopen met een moeilijkheidsgraad van vijf. Na een warming-up van 10 minuten, sprint je 30 tot 45 seconden op een moeilijkheidsgraad van acht of negen voordat je weer langzaam loopt. Na twee minuten lopen, boost je terug voor nog een sprint. Doe vijf sets sprints met een wandeling tussen elke set.

Tijd om calorieën te verbranden

De tijd die u aan cardio besteedt, is gebaseerd op uw trainingsintensiteit. Twee minuten matige intensiteitsoefening komt overeen met één minuut krachtige intensiteitsoefening, volgens de 2008 "Richtlijnen voor lichaamsbeweging voor Amerikanen." Voor het verbranden van buikvet met training met hoge intensiteit, streef naar 150 minuten per week verdeeld tussen je trainingssessies. Het is belangrijk om je limieten te onthouden wanneer je met een hoge intensiteit traint. Als het woensdag is en je benen nog steeds pijn doen van de training van maandag, verminder je het tempo naar een moeilijkheidsgraad van zes of zeven om jezelf de tijd te geven om te herstellen. Het kan nodig zijn om een ​​dag vrij te nemen van hardlopen en crosstrainen op de fiets of elliptisch.

Bekijk de video: Buikvet Verbranden - Thuis Training! (September 2020).