+
Geschiktheid

Cardio-oefeningen op hometrainers


Probeer een groepscyclusles om je routine te veranderen.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Een hometrainer kan veel toevoegen aan uw fitnessroutine, vooral als het gaat om cardiotraining. Hometrainers bieden een low-impact optie die gemakkelijk is voor de gewrichten, maar nog steeds hoge intensiteit biedt - een van de belangrijkste componenten van een goed afgerond fitnessprogramma. De Centers for Disease Control and Prevention stellen voor om 75 tot 150 minuten cardio per week te loggen om de gezondheid van uw hart te verbeteren, overgewicht te laten vallen, ziekte en ziekte op afstand te houden en zelfs uw humeur te stimuleren. Stationaire fietsen kunnen de middelen bieden om van deze voordelen te profiteren, en ze zijn ook verrassend veelzijdig.

Intervaltraining

Afwisselend hoge en lage intensiteit fysieke activiteit, of het uitvoeren van intervallen, kan een dramatische impact hebben op uw training. Volgens Medical News Today kan intervaltraining op een hometrainer je aerobe capaciteit en trainingsprestaties aanzienlijk verbeteren, met 20 minuten hoge / lage intensiteitstrainingen die hetzelfde effect hebben als een 10-uur durende fietsrit met gemiddelde intensiteit. Intervaltraining is ook flexibel; u kunt uw training aanpassen aan uw eigen fitnessniveau. U kunt bijvoorbeeld een minuut intensief fietsen, gevolgd door drie minuten gematigd fietsen. Dit zal uw hartslag verhogen om uw cardiodoelen te bereiken, maar het biedt ook een herstelperiode.

Uithoudingsvermogen

Terwijl intervalworkouts je cardio binnen krijgen, is duurtraining een andere effectieve manier om je hartslag en ademhaling te verhogen. Uithoudingsvermogen verwijst naar hoe lang u tijdens het sporten uw intensiteitsniveau kunt handhaven. Op de fiets kun je duuroefeningen doen door een constante snelheid of cadans te behouden en voor een langere periode te fietsen. Pas de weerstand op de fiets aan om de intensiteit te verhogen of te verlagen. Als je gefocust blijft en jezelf heuvels en mijlen voorbij ziet vliegen terwijl je trapt, worden de minuten al snel een uur.

Weerstand

Het wijzigen van het weerstandsniveau op de hometrainer is een andere manier om uw calorieverbranding te stimuleren en meer uit uw cardiotraining te halen. Toenemende weerstand bouwt ook kracht op in je onderlichaam, omdat je benen harder moeten werken om tegen het extra gewicht te bewegen. Begin uw training met een lage weerstand, verhoog deze geleidelijk tot u een piek bereikt tijdens het midden van uw training. Je weet dat je op dit punt bent wanneer je je niet in staat voelt om te blijven trappen met 60 omwentelingen per minuut, of een tempo dat een fiets buiten zou laten bewegen. Zodra u daar bent, verlaagt u geleidelijk de weerstand tot het einde van uw training.

Beklimming

Simuleer het beklimmen van een enorme heuvel op je fiets om een ​​extra intensiteitsuitbarsting aan je rit toe te voegen. Wanneer de heuvel zwaar wordt, ga je rechtop staan ​​in je klim om die berg van weerstand te overwinnen. Een staande klim is meer dan alleen maar opstaan ​​van de fiets. Betrek je core door je buikspieren aan te spannen en breng al je gewicht rechtstreeks over de pedalen. Houd uw schouders, ellebogen en rug ontspannen - concentreer u op de heuvel en houd een constante cadans. Na het klimmen ga je weer op je stoel zitten met je kernspieren nog steeds ingeschakeld en keer je terug naar een snellere cadans op de vlakke weg.


Bekijk de video: Interval training om effectief af te slanken (Januari- 2021).