Geschiktheid

Werken stoeldips je lats?


Stoeldips kunnen worden gedaan met behulp van een stoel of een platte bank.

De meeste mensen associëren dips van welke aard dan ook met de triceps, en in feite bleek uit onderzoek dat werd gesponsord door de American Council on Exercise dips de derde meest effectieve tricepsoefening van acht geteste oefeningen. Maar je spieren werken zelden volledig geïsoleerd van elkaar, vooral als er meer dan één gewricht in beweging is.

Tip

  • Stoeldips werken voornamelijk uw triceps, maar uw lats komen ook in actie.

Krijg wat hulp

De primaire beweger voor elke oefening is de spier die de meeste oomph biedt om de beweging uit te voeren. Tijdens triceps-dips is die primaire beweger - zoals je zou verwachten - de triceps. Omdat uw latissimus dorsi helpt bij de beweging bij het schoudergewricht, wordt het een synergist genoemd, of in gewoon Engels, een helperspier. Andere synergisten tijdens bench dips zijn je borstspieren (borstspieren), je schouders, je rhomboids en je levator-schouderbladen. Zelfs je biceps komen in actie door enige stabilisatie te bieden.

Ken de basis

Bankdips zijn eenvoudiger dan dips voor het hele lichaam, waardoor ze een geweldige manier zijn om de kracht op te bouwen om die dips voor het hele lichaam op te werken. Om bankdips te doen, gaat u op een gewichtsbank of stevige stoel zitten, met de voeten voor u geplant. Plaats beide handpalmen naast je heupen op de bank, vingers naar voren gericht en de voorkant van de bank grijpend. Neem een ​​deel van uw gewicht op uw handen terwijl u uw voeten naar voren loopt en uw heupen van de bank af schiet. Dit is je startpositie.

Houd uw heupen dicht bij de bank terwijl u uw armen buigt, waarbij u uw lichaam laat zakken tot uw schouders op dezelfde hoogte zijn als uw ellebogen of totdat u een zeer milde rek in uw schouder voelt. Strek je armen om je lichaam weer omhoog te brengen naar de startpositie, met behulp van druk van je benen om de beweging te ondersteunen als dat nodig is.

Waarschuwing

  • Als u schouderinstabiliteit of verminderde schoudermobiliteit heeft, of als dips doen schouderpijn veroorzaakt, is dit misschien niet de beste triceps (of rug) oefening voor u. Praat met een arts of fitnessprofessional voordat je deze in je normale trainingsprogramma opneemt.

Verhoog de uitdaging

Als je klaar bent om naar meer uitdagende dips te gaan maar geen toegang hebt tot gewone dipbars, probeer dan je voeten op een verhoogd oppervlak te plaatsen, met je knieën gebogen om je te helpen je heupen dicht bij de bank te houden zoals je dips. Dit doet twee dingen: ten eerste vermindert het de hulp die u krijgt door met uw benen te duwen; en ten tweede verandert het je schoot in de perfecte wieg voor een zorgvuldig vastgehouden gewichtsplaat of halter om meer weerstand aan de oefening toe te voegen.