Geschiktheid

Borstpers met een vijf gallon waterkan


Waterkandrukken op de borst helpen de borst, triceps en biceps te definiëren en te versterken. Omdat je niet alleen traditionele gewichten gebruikt, werken je spieren harder om de waterkan te stabiliseren. Wees altijd voorzichtig bij krachttraining - vooral als u objecten gebruikt die niet zijn ontworpen voor training. Een vijf-gallon waterkan weegt ongeveer 42 pond dus til het voorzichtig op en alleen als je traditionele gewichten van vergelijkbare grootte hebt getild. Raadpleeg uw arts voordat u een nieuwe oefening probeert, vooral als u eerder medisch letsel of een aandoening heeft.

Instructies voor oefeningen

Ga op je rug op een bank liggen terwijl je de waterkan met beide handen boven je houdt. Buig je ellebogen tot ze een hoek van 90 graden vormen, waarbij je onderarmen loodrecht op de grond staan. Strek je ellebogen langzaam recht en til de waterkan over je borst. Houd de wee een paar seconden vast en keer dan terug naar de startpositie door uw ellebogen terug te brengen in een hoek van 90 graden. Herhaal dit voor in totaal 15 herhalingen.

Variaties

Druk op de borst op een helling of daal door uw bank iets omhoog of omlaag te brengen om de intensiteit van de oefening te vergroten en u te helpen beter op de borstspieren te richten. Bovendien kunt u de intensiteit van uw training verhogen door achterover te leunen op een oefenbal terwijl u op de borst drukt. Liggend op een fitnessbal dwingen je spieren harder te werken terwijl je worstelt om stabiel en evenwichtig te blijven.

Tips

Hoewel je je kan met water kunt vullen, kun je het gewicht aanpassen door het met andere materialen te vullen. Vul bijvoorbeeld uw kan met rijst in plaats van water als u nieuw bent om te oefenen. Rijst weegt ongeveer 5,7 pond per gallon, wat minder is dan water en dus gemakkelijker te tillen is. Als u meer gewicht wenst, vul dan uw kan met vuil, dat ongeveer 13 pond per gallon weegt.

Veiligheid

Houd uw bewegingen langzaam en gecontroleerd wanneer u traint met waterkannen om letsel te voorkomen. Houd het handvat van de kan stevig vast terwijl u deze optilt en laat zakken. Omdat deze oefening gevaarlijk kan zijn, moet je altijd een spotter bij je hebben om je te helpen als dat nodig is. Vergrendel uw armen niet wanneer u omhoog drukt en laat uw ellebogen nooit zakken onder de horizontale lijn van uw lichaam, die druk op uw schouders uitoefent en tot letsel kan leiden.

Over de auteur

Rose Erickson is een professionele schrijver sinds 2010. Ze is gespecialiseerd in fitness, ouderschap, schoonheid, gezondheid, voeding en geld besparen, en schrijft voor verschillende online publicaties, waaronder The Krazy Coupon Lady. Ze is ook een romanschrijver en een moeder van drie.