Geschiktheid

Het meest voorkomende negatieve effect van oefeningen

Het meest voorkomende negatieve effect van oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Overmatig oefenen kan ernstige bijwerkingen hebben.

De Centers for Disease Control and Prevention leggen uit dat sporten verschillende voordelen heeft, waaronder gewichtsverlies, sterkere botten en spieren, een sterkere mentale gezondheid en een verminderd risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. Trainen heeft echter ook een aantal veel voorkomende nadelige effecten en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke valkuilen, zodat u negatieve resultaten kunt voorkomen.

Teveel van het goede

De juiste hoeveelheid activiteit in je leven is gezond voor de geest, geest en fysieke lichaam, maar overbelasting en overbelasting van je lichaam heeft nadelige effecten. De Harvard School of Public Health beveelt een gemiddelde van 2 1/2 uur aerobe lichaamsbeweging van gemiddelde intensiteit per week aan voor gemiddelde volwassenen - dat kan een oefensessie van 30 minuten zijn, vijf dagen per week - met spieropbouwende activiteiten tweemaal per week. Je grenzen overschrijden kan schadelijk zijn.

Lichamelijke pijn

Zelfs na een gezonde trainingssessie kan uw lichaam enkele dagen pijn doen. Verwar pijn niet, wat een teken is van het versterken van je spieren, met een echte blessure. Pijn kan lichte pijn of ongemak veroorzaken bij het bewegen, waardoor uw beweging wordt vertraagd maar u niet wordt verhinderd taken uit te voeren. Een blessure kan scherpe pijn in beweging en ontsteking veroorzaken en kan u verhinderen om dagelijkse activiteiten te doen. Fysieke bijwerkingen van overbelasting zijn onder andere spieratrofie en skeletletsels zoals scheenbeentjes, botbreuken, artritis of schade aan kraakbeen en ligamenten. Ga naar je arts als je denkt dat je een blessure hebt en stop met verdere oefening, behalve op aanwijzing van je arts.

Een blessure herkennen

Ernstige verwondingen zijn onmiddellijk herkenbaar: gebroken of gebroken botten, gedraaide gewrichten of spierscheuren. Kleinere, minder ernstige verwondingen kunnen moeilijker te herkennen zijn; wanneer ze worden genegeerd, kunnen ze zich na verloop van tijd ontwikkelen tot chronische pijn. Tekenen van een blessure zijn ontsteking, gevoeligheid van een bepaalde plek, overmatige of onnodige zwakte, gewrichtspijn, een verminderd bewegingsbereik en tintelingen of gevoelloosheid. Negeer de symptomen van zelfs lichte verwondingen niet. Neem in plaats daarvan de juiste hoeveelheid vrije tijd om volledig te genezen.

Pijn voorkomen

Oefen altijd veilig om verwondingen te voorkomen. Draag geschikte apparatuur om te trainen, zoals ondersteunende schoenen die goed passen. Til bij het gebruik van gewichten nooit meer op dan u kunt. De juiste hoeveelheid zal ervoor zorgen dat je spieren moe en licht zwak worden door acht van de 10 rep, maar het beëindigen van de oefening zou niet onmogelijk moeten zijn. Als je het moeilijk hebt, vraag een vriend of fitnesstrainer je. Bij elke oefening altijd opwarmen en afkoelen - zoals vijf tot 10 minuten licht joggen, springende krikken of springtouw - en daarna strekken om te helpen bij spierherstel en flexibiliteit. Zweten geeft water en elektrolyten vrij, dus drink water terwijl u traint en daarna om aan te vullen wat u verliest. Als een actief individu, drink dagelijks minstens 64 ons water. Rust is ook een belangrijk onderdeel van uw fitnessregime. Geef elke week een tot twee dagen herstel om je lichaam sterk te houden en genezing mogelijk te maken.Opmerkingen:

 1. Muk

  Mijn excuses, maar naar mijn mening begaat u een fout. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 2. Erling

  De blog is gewoon geweldig, ik zal het iedereen aanbevelen die ik ken!

 3. Erchanbold

  Wacht ...

 4. Tor

  Ook dat we zouden doen zonder uw briljante zin

 5. Adne

  Laten we praten, met mij is wat ik moet vertellen.Schrijf een bericht