Sport

Hoe golfballen te vergelijken voor de gemiddelde golfer


Kies de juiste bal voordat je begint.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

De golfbal vinden die het beste bij uw spel past, is niet zo eenvoudig als alleen een bal kopen die professionals van PGA Tour gebruiken. Veel goed presterende golfballen bevatten functies die spelers met een lage handicap helpen de bal verder te slaan of de bal beter te besturen. Maar spelers met gemiddelde swings hebben niet de vaardigheden om te profiteren van al die hoogwaardige functies. Als u een gemiddelde speler bent, selecteert u een golfbal die bij uw spel past.

1.

Begin vanaf de buitenkant en bekijk verschillende covers. Zachtere hoezen, zoals urethaan, draaien meer en bieden een beter gevoel bij kortere opnamen. Als je in staat bent om de spin van je korte nadering te regelen, overweeg dan bijvoorbeeld een soft-cover bal. Maar als de extra draai je niet helpt, overweeg dan een duurzamere hoes, zoals surlyn, die niet zo gemakkelijk snijdt als je de bal misloopt.

2.

Kies tussen twee- en driedelige ballen. Een tweedelige bal bevat een deksel gewikkeld rond een binnenste kern en biedt typisch een gemiddelde speler grotere afstand. Een driedelige bal bevat een extra middelste laag gewikkeld rond de kern. Driedelige ballen bieden meer gevoel om je korte spel te helpen, maar net als bij zachtere covers, komt het toegevoegde gevoel misschien niet ten goede aan een gemiddelde golfer. Je zult ook vierdelige ballen vinden, maar ze zijn ontworpen voor bovengemiddelde spelers.

3.

Zoek naar spincontrole-ballen. Een bal met een lagere spin-snelheid is ideaal voor spelers die de neiging hebben om haken of plakjes te raken, omdat de bal de effecten van zijspin beperkt.

4.

Pas je swing snelheid aan de compressienummers van de ballen. Als je zwaaisnelheid gemiddeld is, bijvoorbeeld 80 km / u, heb je een bal met een zachtere kern nodig om je afstand te maximaliseren, dus zoek een midrange-compressienummer. Als je zwaaisnelheid 90 mph is, wat bovengemiddeld is, gebruik dan een bal met een stevigere kern en een hoger compressiegetal.

5.

Kijk naar de prijs van de ballen. Zelfs als u dure ballen kunt betalen, zullen ze waarschijnlijk niet beter presteren voor een gemiddelde golfer dan een bal met een gemiddelde prijs.

Tips

  • Als je problemen hebt om een ​​bal te selecteren, voer dan negen-hole-tests uit met twee of drie topkeuzes en kijk welke het beste werkt voor je spel.
  • Overleg met je leerkracht als je lessen volgt voordat je golfballen gaat kopen.