Geschiktheid

Wat is een complete Kettlebell-training?

Wat is een complete Kettlebell-training?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kettlebells bieden een full-body workout zoals een paar trainingsapparaten.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Kettlebells vormen een interessante uitdaging voor krachttraining omdat ze je dwingen het veranderende zwaartepunt te beheersen. Dit aspect van kettlebell-training is zijn grootste kracht, omdat je al je grote spiergroepen tegelijk moet gebruiken voor veel oefeningen. Als je kettlebells op de juiste manier gebruikt, kun je een aanzienlijk aantal calorieën verbranden, de functionele kracht vergroten en je aerobe capaciteit naar nieuwe hoogten brengen. Om een ​​complete kettlebell-training te krijgen, moet u een evenwicht vinden tussen verschillende oefeningen en een snel, consistent tempo.

Trainingsstructuur

Als u gewend bent aan een training met een warming-up om uw bloed te laten pompen, doe dan wat aan jogging of concentreer u op gezamenlijke mobilisatie-oefeningen die kettlebellbewegingen zoals schommels, squats en halo's nabootsen zonder de apparatuur op te tillen. De American Council on Exercise beveelt aan om twee sets van acht kettlebell-oefeningen te doen in een typische routine. Afhankelijk van hoe je je voelt tijdens de routine, streef je naar 10 tot 12 herhalingen van elke oefening en neem je 30 seconden rust tussen de sets. Doe elke week twee of drie kettlebell-trainingen voor het beste resultaat.

Gericht op spiergroepen

Een van de grootste voordelen van kettlebell-training is de mogelijkheid om in een korte tijd een volledige lichaamstraining te krijgen, maar je kunt de belasting op specifieke spiergroepen vergroten met de oefeningen die je selecteert. Om spieren in je onderlichaam te richten, zoals je bilspieren, quads en kuiten, voer je deadlifts, schommels en wandelende lunges uit. Schouderpersen, rijen met één arm en pushups op de bellen benadrukken je schouders, triceps en rug, terwijl je je kern kunt verbranden met Turkse get-ups en staande halo's. In het ideale geval moet u proberen alle acht van deze oefeningen in één routine op te nemen.

Tempo en tijd

Je kunt functionele kracht en spiermassa vergroten door kettlebell-oefeningen uit te voeren op een rep-and-set basis, maar om meer uit een complete workout te halen, verhoog je je tempo en minimaliseer je rust om jezelf te pushen. Een totale training van 20 minuten geeft u alle voordelen van een weerstandstraining, samen met de calorieverbranding en aerobe conditie van intervaltraining. Kettlebell-training op deze manier resulteert in verhoogde hartslag en daagt de aerobe capaciteit uit, waardoor u een zware cardiotraining krijgt, samen met aanzienlijke spierinspanning.

Overwegingen

Als u van plan bent om een ​​complete kettlebell-training te doen, is het belangrijk om tijdens elke fase van de training de juiste techniek te gebruiken om uw risico op letsel te minimaliseren. Wanneer vermoeidheid na tien minuten begint, wilt u geen goede vorm opofferen. Besteed aandacht aan je lichaam en rust als je het nodig hebt. Werk geleidelijk op en begin niet aan een nieuwe kettlebell-routine door meteen in een extreme, snelle 20-minuten workout te springen.

Bronnen (1)