Geschiktheid

Kernversterkende oefeningen voor senioren

Kernversterkende oefeningen voor senioren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kernoefeningen zoals yoga en tai chi zijn nuttig om gezond te blijven als je lichaam ouder wordt.

Ryan McVay / Digital Vision / Getty Images

Naarmate je lichaam ouder wordt, verliezen je spieren kracht en elasticiteit zonder regelmatige lichaamsbeweging. Volgens een studie gepubliceerd in "Gerontology", zijn kernversterkingsoefeningen positief gecorreleerd met verhoogde houdingsstabiliteit, beter evenwicht en verminderd valrisico. Als u nieuw bent in het sporten, gewond bent of aan een chronische ziekte lijdt, raadpleeg dan uw arts voordat u begint met kernversterkende oefeningen.

Ga zitten en buig aan de zijkant

Als u stoel- of rolstoelgebonden bent, kunt u nog steeds zachte kernversterkende oefeningen doen terwijl u zit. Om zittende zijbochten uit te voeren, zit u rechtop met een rechte rug. Zet je buikspieren vast door je navel terug te trekken naar je ruggengraat. Strek indien mogelijk uw armen over het hoofd uit en krul uw bovenborst en rug naar rechts. Zorg ervoor dat je linkerbil tijdens de hele oefening op de stoel blijft zitten. Houd het stuk een tot twee tellen vast, keer terug naar het midden en wissel van kant. Om meer weerstand aan deze oefening toe te voegen, houdt u lichte halters of een medicijnbal op borsthoogte.

Splish en Splash

Volgens de Amerikaanse Vereniging van Gepensioneerden versterkt het trainen in water je spieren - inclusief je kernspieren - zonder je gewrichten extra te belasten. Om je kern in het zwembad te oefenen, voer je een draaiende oefening uit die de dansgekte "The Twist" nabootst. Als u geen zelfverzekerde zwemmer bent, probeer deze oefening dan met een drijfvest. Houd aan de zijkant van het zwembad vast met beide handen achter uw rug en kijk naar het midden van het zwembad. Trek je knieën naar je borst en draai beide knieën soepel naar de linker- en rechterkant van het lichaam. Voor een extra uitdaging laat u de zijkant van het zwembad los en draait u uw bovenlichaam in de tegenovergestelde richting van uw knieën.

Probeer de sissende sprinkhanenhouding

De yogapositie die bekend staat als "sprinkhaan" vereist dat je op de grond komt. Als je deze pose niet op de vloer kunt uitvoeren, probeer dan in plaats daarvan in bed te liggen. Ga op je voorkant liggen, met het midden van je voorhoofd op de vloer en de bovenkant van je voeten tegen de vloer gedrukt. Strek je armen uit voor het lichaam, alsof je Superman door de lucht vliegt. Druk je schaambeen in de vloer om je bekken en onderbuik te stabiliseren. Gebruik de kracht van je kernspieren en til je armen, schouders en bovenborst zo hoog mogelijk van de vloer. Houd deze positie een tot twee tellen vast voordat u uw lichaam weer op de grond plaatst.

Bouw een brug pose

Brughouding versterkt niet alleen je kernspieren, maar richt zich ook op je heupen, dijen en billen. Traditioneel wordt bridge-pose op de vloer uitgevoerd, maar als je mobiliteitsproblemen hebt, probeer deze dan in plaats daarvan op je bed uit te voeren. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en beide voeten plat op de vloer. Strek je armen langs je lichaam, handpalmen naar beneden en til je heupen zo hoog als je kunt. Kantel je bekken naar je borst om je onderrug te beschermen. Houd deze positie een tot twee tellen vast voordat je langzaam en voorzichtig je heupen laat zakken naar het bed.

Gedraag je als een vogelhond

Bird-dog is een oefening die door de American Council on Exercise wordt beschreven als een kern- en rugversterker. Om deze oefening uit te voeren, begin je op handen en voeten met je polsen onder je schouders en knieën onder je heupen. Als u ongemak in uw kniegewrichten voelt, plaatst u een gevouwen handdoek of kussen onder uw knieën voor extra opvulling en ondersteuning. Span je kernspieren aan door je navel naar je wervelkolom te trekken. Strek tegelijkertijd uw rechterarm weg van uw lichaam, evenwijdig aan de vloer en strek uw linkerbeen weg van uw lichaam. Houd deze positie een tot twee tellen vast voordat u van kant wisselt.Opmerkingen:

 1. Jayna

  Welke woorden ... Super andere zin

 2. Hobbard

  Ja inderdaad. Het gebeurt.

 3. Gavin

  Naar mijn mening is het de verkeerde manier om te gaan.

 4. Aviram

  I wanted to see for a long time thanks

 5. Netilar

  Best grappige zinSchrijf een bericht