Sport

De juiste vingerpositie voor een tennisracket

De juiste vingerpositie voor een tennisracketWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verander uw grip volgens de opname die u wilt spelen.

Als je nieuw bent bij tennis, grijp je je racket waarschijnlijk comfortabel vast en houd je die grip tijdens de wedstrijd vast. Dat is prima als je alleen de basis leert. Leer echter de juiste handposities voor elke slag om je volledige potentieel op het veld te bereiken.

Gripposities

Om de juiste handpositie voor elk schot te bepalen, helpt het om de verschillende delen van de grip van uw racket te begrijpen. Houd het uiteinde van het racket voor je met de racketkop loodrecht op de baan en onderzoek de acht vlakke delen van de greep. De segmenten aan de boven- en onderkant van de greep worden, zoals je zou verwachten, simpelweg de boven- en onderkant genoemd. De bredere delen rechts en links - parallel aan de racketkop - zijn de zijkanten. De resterende vier hoekige secties zijn de schuine kanten. De afschuining is genummerd van 1 tot en met 4, met schuine kant 1 in de rechterbovenhoek, tussen de bovenkant en de rechterkant. De cijfers gaan met de klok mee, met schuine kant 2 tussen de rechterkant en de onderste, schuine kant 3 linksonder en schuine rand 4 linksboven.

Portie

De continentale grip is standaard voor de meeste porties. De punt van de V gevormd door uw duim en wijsvinger moet zich bovenaan de greep bevinden en iets naar links, voor een rechtshandige speler. Plaats de middelste knokkel van uw duim aan de linkerkant en de basisknokkel van uw wijsvinger op afschuining 1. De continentale grip biedt de meeste kracht, daarom gebruikt u hem ook voor bovenhandse slagen. De grip wordt ook aanbevolen voor volleys, dus als je serveert en volley je dezelfde grip kunt behouden. Als u een trapschop raakt - de bal draaien zodat deze vanuit uw perspectief naar rechts stuitert - probeer dan de oostelijke backhandgreep door uw hand te draaien zodat de basisknokkel van de wijsvinger bovenop de greep rust.

Voorbaat

Als beginner wilt u misschien oostelijke forehand- en backhandgrepen gebruiken, omdat uw hand niet zo ver hoeft te reizen wanneer u zich aanpast aan verschillende opnamen. Neem een ​​oostelijke voorhandgreep aan door de basisknokkel van uw wijsvinger aan de rechterkant te plaatsen en de basisknokkel van uw duim bovenop. Als je topspin wilt toepassen, gebruik dan de semi-westerse greep door de basisknokkel van je wijsvinger op schuine rand 2 te plaatsen, met de middelste knokkel van je duim bovenop. Schuif de basisknokkel van uw wijsvinger naar beneden voor een volledige westerse voorhandgreep om zware topspin toe te passen.

Backhand

Backhand-opnamen bieden de meeste gripopties. De oosterse backhandgrip is een goede all-round keuze voor nieuwere spelers. Gebruik voor meer ervaren spelers een continentale grip om een ​​backhand-schijf te raken. Zeer geavanceerde spelers kunnen een extreme oosterse backhandgreep gebruiken, ook wel een semi-westerse backhand genoemd, om sterke topspin-slagen te maken. Verplaats de basisknokkel van uw wijsvinger naar schuine rand 4, waarbij de knokkel van uw duim op schuine rand 3 blijft staan. Om een ​​backhand met twee handen te raken, plaatst u uw rechterhand in een continentale greep en plaatst u uw bovenste hand in een linkshandige semi-westerse voorhand. grip, met de wijsvinger van uw wijsvinger op schuine kant 3.