Geschiktheid

Wat is de juiste vorm bij gebruik van een Mini Stair Stepper?


Zoals bij alle trainingen, zijn warming-ups en cooldowns cruciaal bij de mini-steppers.

Hemera Technologies / PhotoObjects.net / Getty Images

Voordat u een nieuw fitnessapparaat gaat gebruiken, is het belangrijk om te leren hoe u het op de juiste manier gebruikt. Met een mini-stepper-machine, betekent dit dat u op de juiste manier op de voetpedalen moet staan ​​en afwisselend omlaag moet drukken. Wees je daarnaast bewust van je houding en de uitrusting die je gebruikt terwijl je op de machine zit.

Staande positie

Of u de stepper nu zittend gebruikt of rechtop staat, een juiste houding is de sleutel tot correct gebruik. In staande positie, span je buikspieren aan en behoud een neutrale wervelkolom. Trek je schouders naar achteren en naar beneden. Gebruik een machine als deze alleen als u geen evenwichtsproblemen hebt, maar houd de machine voor het geval dat u hem binnen een voet of twee van een muur houdt, zodat u hem kunt vasthouden als u een beetje moet stabiliseren.

Zittende positie

Juiste houding is ook de sleutel in de zittende positie. Houd een strakke kern en vermijd kromming van je rug. Als de weerstandsinstelling hoog is ingesteld, kan dit leiden tot een neiging om uw wervelkolom te krommen. Druk op elk voetpedaal totdat deze volledig naar beneden wordt gedrukt en laat die voet omhoog gaan terwijl u met de andere voet naar beneden drukt.

Juiste uitrusting

Goed schoeisel gaat je ook helpen de juiste vorm te behouden. Gebruik een sportschoen die je ondersteunt rond de enkel, voet en hiel. Evenzo zal atletische of loszittende kleding je helpen vrij te bewegen. Als je kleding te strak of beperkend is, kun je mogelijk niet rechtop staan ​​of je schouders op en neer trekken. In sommige gevallen kan strakke kleding het zelfs moeilijk maken om te ademen.

Toestand van de machine

Zoals met elk type trainingsapparatuur, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in goede staat verkeert. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te controleren of alle onderdelen op hun plaats zitten en of ze correct zijn geïnstalleerd. Sommige machines kunnen van tijd tot tijd oliën van de zuigers vereisen of de steppers kunnen moeilijk omhoog of omlaag worden gedrukt. Plaats de machine ook op een vlakke vloer die vrij is van stof of andere obstakels. Mini steppers hebben over het algemeen een gewichtslimiet - gebruik ze dus niet als je die limiet overschrijdt.