Sport

Welk gerecht is de eerste serveerster uit tennis?


Dien altijd vanaf de juiste kant van het veld.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Zelfs als je nieuw bent bij tennis, weet je waarschijnlijk dat spelen begint met een serve. Maar er zijn twee rechtbanken waarin u kunt dienen. Om het spel correct te spelen, moet je begrijpen wanneer je op elk veld dient en waar je staat wanneer je de serve doet. De serviceregels zijn niet complex; als je eenmaal weet waar je moet beginnen, volgt de rest vanzelf.

Tennisbaan opzet

Elke zijde van het veld heeft een paar rechthoeken grenzend aan het net, serviceruimten genoemd. Als je op de basislijn tegenover het net staat, staat het service-veld aan je rechterkant bekend als het "deuce" -veld, want dat is het veld dat je gebruikt wanneer de spelscore 3-3 is, ook bekend als deuce. Het service-veld links is het "ad" -veld, omdat dat veld wordt gebruikt wanneer een speler het voordeel heeft in een deuce-spel. Dezelfde servicevakken worden gebruikt in enkel- en dubbelwedstrijden.

First Serve of a Game

Neem je eerste serve in een game - behalve een tie-breaker - aan de rechterkant van het veld. Ga achter de basislijn staan, tussen de hashmark in het midden van de basislijn en de rechterkant van de singles. Vanuit deze positie dien je diagonaal over het net naar het deuce-veld van de tegenstander. Nadat het eerste punt is geëindigd, dien je vanaf de linkerkant in het reclameveld van de tegenstander. Blijf afwisselend kanten voor de rest van het spel. Dezelfde regels zijn van toepassing op dubbels, hoewel slechts één speler per spel dient. Je team bepaalt welke speler als eerste dient. De andere speler dient tijdens het tweede servicegame van je team. Het patroon gaat door voor de rest van de set.

Geen advertentie scoren

Bij standaard tennisscores gaat een 3-3-game door totdat een speler een voorsprong van twee punten neemt. De server blijft wisselen tussen servicepunten, ongeacht hoe lang het spel duurt. No-ad scoring is een alternatief systeem waarin een 3-3-game wordt beslist met een gelijkspel. In plaats van de rotatie voort te zetten met een serve in het deuce-veld, kiest de ontvanger echter de kant van waaruit de tegenstander dient.

Eerst serveren tijdens een punt

Je hebt twee officiële kansen om tijdens elk punt een goede serve te voltooien. Een goede service belandt in de juiste service court - het raken van de lijn telt als een goede service - zonder het net aan te raken. Een service die het net raakt en vervolgens in het juiste servicepunt belandt, wordt beschouwd als een 'let', wat meestal niet meetelt als een officiële servicepoging. Elke service die buiten het juiste servicepunt belandt, wordt een 'fout' genoemd. Als je eerste serve tijdens een punt een fout is, heb je een tweede kans om een ​​goede serve te doen, genomen van dezelfde servicerechtbank als de eerste poging. Als je een tweede keer fouten maakt, verlies je het punt.

Tie-Breaker portie

Wanneer een set gelijk is aan zes spellen per stuk, speel je meestal een tie-breakerspel om de set te beslissen. De speler die de serve in de vorige game heeft ontvangen, neemt de eerste serve en raakt het deuce-veld. De tegengestelde speler neemt vervolgens twee porties, waarvan de eerste wordt geslagen in het advertentieveld en de tweede in het deuce-veld. Spelers wisselen dan af voor de rest van de tie-breaker en nemen twee porties per stuk waarbij de eerste het speelveld betreedt.