Sport

Hoe een voetbal te krullen


Het buigen van een voetbal kan de verdedigers misleiden.

Merk X afbeeldingen / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Een voetbal krullen voegt een waardevol onderdeel toe aan je arsenaal aan voetbalvaardigheden - vooral als je een hoekschop of strafschop neemt. Door de bal in de lucht te krullen of te buigen, raken verdedigers in de war, waardoor je teamgenoten gemakkelijker bij de bal kunnen komen. Het buigen van de bal daagt ook de pogingen van de keeper uit om de bal te redden - hij kan in één richting duiken wanneer de bal ergens anders belandt, buiten bereik. Leren om een ​​voetbal te krommen, scheidt je van de gemiddelde speler.

1.

Wikkel elektrische tape helemaal rond het midden van een voetbal. Zie de bal als een wereldbol. De tape vertegenwoordigt de evenaar en wordt gebruikt als referentie bij het contact maken met de bal.

2.

Oefen met een dode bal - een bal die niet beweegt. Plaats de bal op de grond zodat de afgeplakte evenaar horizontaal is. Plaats twee kegels op respectievelijk 20 en 40 meter afstand van de bal. De verste kegel is je doel en het doel is om de bal rond de eerste kegel te buigen.

3.

Benader de bal vanuit een hoek van links om de bal naar links te buigen. Neem drie of vier naderingsstappen en plant je linkervoet 6 tot 8 inch aan de linkerkant en iets achter de bal. Experimenteer hiermee om de afstand te vinden die u het prettigst vindt.

4.

Zwaai je schoppende voet terug naar je achterste terwijl je je voorbereidt om de bal te schoppen. Strek je been uit en sla de bal rechts van het midden met de binnenkant van je rechtervoet. Houd je enkel vergrendeld en de tenen iets naar beneden gericht terwijl je de bal net onder de evenaar raakt. Wikkel je voet om de bal en eindig iets boven de evenaar.

5.

Draai je heupen en schouders naar je doel nadat de bal je voet verlaat. Volg deze door met je trapvoet over je lichaam in de richting van de bocht naar links.

6.

Buig de bal op dezelfde manier van links naar rechts. Benader de bal van rechts, gebruik uw linkervoet en neem contact op met de bal aan de linkerkant. Volg deze door met je trapvoet over je lichaam in de richting van de bocht naar rechts.

7.

Oefen een meer geavanceerde techniek: de bal naar rechts buigen met de buitenkant van je rechtervoet. Benader de bal van rechts en wanneer u uw linkervoet plant, plant u deze verder weg van de bal om uw schoppende voet extra bewegingsvrijheid te geven. Sla de bal links van het midden, borstel over de bal en wikkel je voet om de bal om deze naar rechts te laten draaien en te buigen.

Dingen nodig

  • Elektrische tape
  • Voetbal
  • kegels

Tip

  • Deze instructies zijn voor rechtvoetige spelers. Als u linksvoetig bent, keert u de richtingsreferenties om.

Waarschuwing

  • Voer een dynamische warming-up van 10 minuten uit voordat u tegen de voetbal schopt. Dit helpt bij uw bewegingsbereik en kan spiertrekkingen of verrekkingen voorkomen.

Bronnen (1)

Fotocredits

  • Merk X afbeeldingen / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen