Geschiktheid

Brandt fietsen buikvet?


Fietsen is een leuke en effectieve manier om te oefenen.

Stewart Cohen / Digital Vision / Getty Images

Fietsen is een zeer effectieve vorm van lichaamsbeweging. Het vereist veel energie, bouwt spiermassa op en verbetert uw kracht, cardio-capaciteit en uithoudingsvermogen. Fietsen zal echter niet specifiek buikvet verbranden. Het zal zeker helpen om je algehele lichaamsvet te verminderen, maar omdat spotvermindering een mythe is, moet je geduld hebben om je buikvet te verbranden met de rest van je vet.

De mythe van de spotreductie

Het idee van "spotreductie" - het verbranden van vet uit een bepaald deel van je lichaam - is een zeer aantrekkelijk idee, maar het werkt gewoon niet op die manier. Dr. Karl Kruszelnicki zegt dat het verminderen van je algehele lichaamsvet de enige manier is om een ​​vermindering van een probleemgebied te zien. Je moet gewoon geduldig en consistent zijn met je training en voeding om de gewenste veranderingen te zien. Krusczelnicki suggereert regelmatige cardiotraining als een van de beste manieren om uw algehele lichaamsvet te verminderen.

The Cycling Burn

Fietsen is een populaire en effectieve vorm van cardio. Het verhoogt niet alleen je hartslag, maar het verbrandt ook een aanzienlijk aantal calorieën. Afhankelijk van je maat, bleek een uur gematigd fietsen tussen 470 en 745 calorieën te verbranden. Een uur krachtig fietsen kan tussen 590 en 930 calorieën verbranden. De hoge calorieverbranding helpt je vetopslag over je hele lichaam te verbranden, inclusief je buikvet, op voorwaarde dat je verstandig eet.

Kom maar op met de definitie

Fietsen is ook zeer effectief voor het verbeteren van de definitie van spiermassa. Hoewel het onwaarschijnlijk is om spiermassa op te bouwen - waarvoor regelmatig krachttraining nodig is - zullen fietsen je spieren zeker versterken en hun uiterlijk verbeteren. In combinatie met de vermindering van het algehele lichaamsvet, zal uw lichaam na een paar maanden regelmatig fietsen een slankere en gedefinieerde uitstraling krijgen. Je buik zal ook de voordelen zien, aanscherping en een beetje platter worden vanwege de vraag naar kernstabiliteit tijdens het fietsen.

Laad je fietsen op

Hoewel fietsen traditioneel over lange afstanden wordt gedaan, kunt u uw fiets ook gebruiken om intervaltraining te doen. Dat betekent heel hard werken voor een korte periode, een pauze nemen en dan herhalen. Deze trainingsstijl is zeer effectief gebleken voor het verbranden van lichaamsvet en het verbeteren van de definitie van magere spieren, dus het is een nuttige aanvulling op uw reguliere fietstraining. Door tweemaal per week intervaltraining op te nemen, versnelt u de resultaten van uw vetverlies, zodat u sneller een vermindering van uw buikvet kunt zien. Een eenvoudige manier om intervallen te doen, is om 20 seconden zo snel mogelijk te fietsen en dan een pauze van 10 seconden te nemen, waarbij u deze reeks acht keer herhaalt.