Geschiktheid

Hoe een halteroefening te ontwerpen

Hoe een halteroefening te ontwerpen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Eén halter kan een training voor het hele lichaam bieden.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Een haltertraining toont en versterkt uw spieren en verbetert uw botdichtheid, spieruithoudingsvermogen en algehele gezondheid. Deze training biedt veel voordelen van een enkel, in de hand gehouden vrij gewicht. Halters worden meestal in paren gebruikt, maar een enkele halter kan voor uw hele training worden gebruikt. Ontwerp uw haltertraining voor uw tijd, fitnessniveau, trainingsdoelen en om al uw belangrijke spiergroepen te versterken. U zult de krachtvoordelen voelen in uw dagelijkse activiteiten en de toename van het metabolisme ervaren om uw calorieverbrandende voordelen te vergroten.

1.

Bepaal de frequentie van uw routine voor dumbbell-oefeningen. Probeer ten minste twee dagen per week te trainen met een rustdag tussendoor als u elke keer een totale lichaamstraining doet. Als u uw trainingssessie op spiergroepen scheidt, kunt u op opeenvolgende dagen trainen. Het wordt aanbevolen om minimaal twee dagen rust per week te nemen.

2.

Selecteer een oefening voor elke spiergroep in het bovenlichaam. Neem oefeningen op voor je schouders, borst, rug en armen, zoals schouderpersen, bankdrukken, halterrijen, armkrullen en armverlengingen.

3.

Neem een ​​oefening op voor elke spiergroep in het onderlichaam. Gebruik oefeningen voor de voor- en achterkant van je boven- en onderbenen en je bilspieren, zoals halter squats, lunges, zijlunges, kuitverhogingen en heupextensies.

4.

Gebruik de halters voor kernversterkende oefeningen, zoals buik crunches, rugverlengingen en zijbochten.

5.

Organiseer uw routine van grootste spieren tot kleinste spieren. Je grote spieren zijn je bilspieren, benen en rug. Kleinere spieren omvatten uw borst, schouders, armen en kuiten. Voer bijvoorbeeld je squats, lunges en bankdrukken uit voordat je armen krullen, schouderdrukken en kuit omhoog brengen.

6.

Voer als beginner één set van acht tot 12 herhalingen van elke oefening uit. Verhoog naar twee of drie sets naarmate je kracht verbetert. Voltooi acht tot 12 herhalingen als je doelen toning en uithoudingsvermogen zijn. Verlaag het aantal herhalingen tot tussen de vijf en acht en verhoog het gewicht als uw doel spierkracht is. Verminder de herhalingen tot tussen de drie en vijf en verhoog het gewicht als uw trainingsdoelen spierkracht omvatten, wat een combinatie is van kracht en snelheid.

7.

Gebruik een haltergewicht dat spiervermoeidheid veroorzaakt voor de laatste twee herhalingen van elke set. Verhoog het gewicht naarmate uw kracht verbetert en uw normale bereik van herhalingen niet langer vermoeidheid veroorzaakt.

8.

Neem rustintervallen op na elke set van één tot drie minuten.

Tips

 • Varieer je halteroefeningen om de paar weken voor voldoende spierstimulatie.
 • Halters zijn verkrijgbaar in veel gewichten vanaf 1 pond en oplopend met stappen van 1, 2, 5 en 10 pond. Het is handig om een ​​selectie van halters te hebben om de lichtere gewichten te gebruiken voor kleinere spiergroepen zoals je schouders, en zwaardere gewichten voor grotere spieren zoals je rug.

Waarschuwing

 • Krachttraining workouts hebben een risico op letsel, dus overleg eerst met uw arts om te bepalen of uw lichaam gezond genoeg is.Opmerkingen:

 1. Janus

  Leuke post! Ik heb veel nieuwe en interessante dingen voor mezelf bedacht! Ik ga een link geven aan een vriend in ICQ

 2. Dogul

  Je zin is weergaloos... :)

 3. Meramar

  No in this business.

 4. Ezechiel

  Ik begrijp dit probleem. Laten we bespreken.

 5. Stiabhan

  Je praat over het essentiëleSchrijf een bericht