Geschiktheid

Een apparaat voor het trainen van de Trapezius-spier


Schouders ophalen met halters als je geen trapeziusstaaf hebt.

BananaStock / BananaStock / Getty Images

Misschien wilt u uw partner of baan de schuld geven van de pijn in uw nek, maar wanneer u stijfheid en knopen in uw schouders en nek ervaart, is dit echt te wijten aan trapeziusbelasting. Overmatig gebruik, repetitieve bewegingen en zelfs alledaagse handelingen zo eenvoudig als het omhoog duwen van je romp wanneer je uit bed komt, zijn meestal de boosdoeners. Gebruik apparatuur die bedoeld is om uw vallen te versterken om pijnlijke spanning en stressverwondingen te voorkomen.

Trap Bar

Je trapeziusspieren zijn de hele dag drukker dan je waarschijnlijk weet. Ze zijn verantwoordelijk voor rotatiebewegingen en halen je schouders op en neer en brengen je schouderbladen samen. Een van de meest aanbevolen schouderoefeningen voor het richten op uw vallen is het schouderophalen met een valstang. U kunt gewichtsplaten aan beide uiteinden laden, net als een halter, maar het middengedeelte van de valstang ziet er anders uit. Het splitst zich uit in een zeshoekige vorm waarmee je er middenin kunt staan ​​terwijl je schouderophalingen uitvoert, in plaats van het gewicht voor je lichaam te houden zoals je zou doen met een halter. Dit verandert de hoek van het gewicht ten opzichte van uw schouders, wat ook verandert hoe de stress van het gewicht uw schoudergewrichten beïnvloedt. Met een valstang kunt u schouderophalen effectiever uitvoeren en ook zwaarder tillen.

Halters en halters

Een barbell is niet het optimale apparaat om je trapezius te bewerken, maar het kan nog steeds worden gebruikt om schouderophalen te doen als je geen valstaaf bij de hand hebt. Halters kunnen ook worden gebruikt om schouderophalingen te doen en omdat u ze aan uw zij houdt terwijl u schouderophalend werkt, zijn halters vergelijkbaar met het gebruik van een valstang. Halters kunnen ook worden gebruikt om andere trapeziusversterkende oefeningen uit te voeren, zoals buikflexies en buikligging.

Kabel naar beneden trekken

Wanneer u de kabelmachine gebruikt om een ​​lat-pull-down uit te voeren, geeft u uw trapeziusspieren ook een training. De bovenste vallen in je nek en bovenste schouders grijpen niet in, maar je middelste en onderste vallen beginnen net boven je schouderbladen en lopen over en onder hen, komen in de actie. De middelste en onderste vallen fungeren als synergisten tijdens een neerhaaloefening en helpen uw latissimus dorsi-spieren om het gewicht naar beneden te trekken.

Roeimachine

Wanneer u roeit, richt u zich in het algemeen op uw rugspieren, en dat geldt ook voor uw onderste en middelste trapeziusspieren. Of u nu een roeimachine of een kabelmachine gebruikt om aan roeisets deel te nemen of u roeit voor tijd, u traint de trapeziusspieren in uw rug om de handgrepen naar uw lichaam te trekken. Dit is waar, of u nu zit of als u liever een rechtopstaande rij uitvoert, wat meestal in een staande positie gebeurt.