Sport

Wat is het verschil tussen een hardloopschoen en een basketbalschoen?

Wat is het verschil tussen een hardloopschoen en een basketbalschoen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het kiezen van de juiste schoen kan letsel voorkomen.

Michael Blann / Digital Vision / Getty Images

Het kiezen van de juiste schoen voor de door jou gekozen sport is een van de belangrijkste beslissingen die je kunt nemen voordat je begint met trainen of spelen. Volgens dr. Stephen Pribut, klinisch assistent professor chirurgie aan het George Washington University Medical Center, kan het kiezen van een sportspecifieke schoen ernstige zeurende verwondingen helpen voorkomen. Terwijl er wordt gespeeld in het basketbalspel, vereisen veel andere bewegingen een schoen die speciaal is ontworpen om de voet van een speler te beschermen terwijl deze beweging mogelijk is, waardoor een basketbalschoen heel anders is dan een hardloopschoen.

De hardloopschoen voor op de weg

Loopschoenen zijn ontworpen om licht en comfortabel te zijn. In tegenstelling tot basketbalschoenen, zijn dit soort schoenen ontworpen om lange afstanden te doorstaan ​​in plaats van korte uitbarstingen van snelheid en plotselinge veranderingen in richting. Het meest voorkomende type hardloopschoenen staat bekend als hardloopschoenen voor op de weg, die zijn ontworpen voor hardlopen op de stoep. Extreem lichte en flexibele hardloopschoenen zijn ontworpen om je tijdens lange runs te dempen en te stabiliseren met behulp van repetitieve glijbanen.

De trailrunningschoen

In tegenstelling tot lichte, luchtige wegloopschoenen, zijn trailrunningschoenen ontworpen voor off-road hardlopen. Hun zolen zijn over het algemeen agressiever en ze bieden meer tractie om uitglijden en letsel te voorkomen op looppaden die nat zijn met modder of bedekt met andere obstakels. Hoewel zwaarder belastbaar dan standaard wegloopschoenen, zijn trailrunningschoenen nog steeds lichter dan hun basketbaltegenhangers.

De basketbalschoen

Basketbalschoenen zijn speciaal ontworpen voor de intensiteit van het spel. Sportwetenschappers van de University of Utah wijzen erop dat basketbalspelers gemiddeld om de twee seconden van richting veranderen en 105 korte sprints uitvoeren voor elke wedstrijd. Met constant springen, starten en stoppen, zijn basketbalschoenen ontworpen als schokdempers en bieden ze enkelstabiliteit met de flexibiliteit om spelers in staat te stellen om zijwaarts te bewegen. Als zodanig zijn basketbalschoenen veel omvangrijker dan hardloopschoenen.

De juiste schoen voor u kiezen

Als je een hardloper bent die gewend is om in minimalistische of lichte hardloopschoenen te rennen, kan het kiezen van een zware basketbalschoen vermoeidheid veroorzaken en het moeilijker maken om lange afstanden te lopen. Aan de andere kant kan het kiezen van een hardloopschoen als basketbalspeler leiden tot enkelblessures vanwege een gebrek aan grip bij snel stoppen en van richting veranderen. Een sportexpert of arts raadplegen over welke schoen het beste bij u past, is uw beste keuze bij het kopen van een nieuw paar.

Fotocredits

 • Michael Blann / Digital Vision / Getty ImagesOpmerkingen:

 1. Vance

  Je hebt het belangrijkste gemist.

 2. Dujora

  Mijn excuses, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Felan

  Het benadert me niet. Misschien zijn er nog varianten?

 4. Davy

  Dat hij projecteert?Schrijf een bericht