+
Geschiktheid

Wat is het verschil tussen het gebruik van gewichten of een Kettlebell?


Kettlebell-schommels en barbell-liften hebben verschillende technieken.

Andreas Rentz / Getty Images Sport / Getty Images

U kunt denken aan vrije gewichten als een vrij vergelijkbare groep oefentools. Maar verschillende vrije gewichten zijn vaak efficiënter tijdens specifieke oefeningen. Of het ene hulpmiddel superieur is aan het andere, hangt af van verschillende variabelen, waaronder uw favoriete trainingsmethode en uw trainingsdoelen. Over het algemeen zijn kettlebells betere keuzes om aerobe voordelen en krachttraining te combineren. De jury is uit welke tool het beste is voor pure krachttraining.

Grip- en bewegingsverschillen

Op zeldzame uitzonderingen na houdt u halters met twee handen vast en halters met één. Maar je kunt een kettlebell met één of twee handen vasthouden vanwege het grote handvat. U kunt bijvoorbeeld kettlebell-swings uitvoeren met één of twee armen. Als je van swingende oefeningen houdt, zijn kettlebells waarschijnlijk de beste hulpmiddelen voor jou, hoewel je ook met halters kunt slingeren - maar niet met halters. Aan de andere kant houd je zelden kettlebells of een halter in je handen terwijl je loopt of rent, hoewel de oefening van de boer een uitzondering vormt. Maar je kunt kleine, 1- of 3-pond handgewichten vasthouden om wat intensiteit toe te voegen aan wandelingen, hardlopen of soortgelijke cardio-activiteiten.

Krachttraining Efficiëntie

De relatieve krachttrainingsvoordelen van kettlebell en meer traditionele vrije gewichten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de soorten oefeningen die u uitvoert. In een studie uit 2012, gepubliceerd in het "Journal of Strength and Conditioning Research", werden twee groepen mannen vergeleken die typische kettlebell- en vrije-gewichtsoefeningen deden. De studie vond geen significante verschillen in verticale sprong- of lichaamssamenstellingsverbeteringen tussen de groepen, maar de groep met vrij gewicht scoorde "aanzienlijk grotere verbeteringen in kracht" op basis van de prestaties van de deelnemers in de squat. Op een meer anekdotisch niveau, U.S. Air Force Technical Sgt. Philip Davis rapporteerde op de Dragon Door-website dat hij zijn prestaties op militaire fysieke fitheidstests verbeterde nadat hij kettlebell-oefeningen aan zijn fitnessroutine had toegevoegd.

Zware lasten tillen

Door gewicht over een lange halter te spreiden, kunt u zwaardere lasten heffen dan met elk ander gewicht, inclusief kettlebells. Als je aan het trainen bent om een ‚Äč‚Äčelite-lifter te worden of je wilt deelnemen aan powerlifting-wedstrijden, kun je zeker een verscheidenheid aan oefeningen in je routine opnemen, waaronder kettlebell-activiteiten. Maar barbell training is een must, dus je kunt het zwaarste gewicht optillen.

Swing Kettlebells om gewicht te verliezen

Veel kettlebell-oefeningen houden je in vrij continue, snelle beweging, zodat kettlebell-trainingen meer calorieën verbranden dan vergelijkbare sessies met halters en halters. Een American Council on Exercise-studie gepubliceerd in 2010 toonde aan dat sporters die een kettlebell snatch-training uitvoeren gemiddeld 13,6 calorieën per minuut aerobisch en 6,6 calorieën per minuut anaëroob verbrandden, voor een totaal van ongeveer 404 calorieën verbrand in een 20-minuten workout. Daarentegen verbrandt een 155-pond sporter ongeveer 223 calorieën in 30 minuten krachtige gewichtstraining, of 7,4 calorieën per minuut.