Geschiktheid

De nadelen van het gebruik van een gewogen vest

De nadelen van het gebruik van een gewogen vestWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hardlopen met een verzwaard vest kan leiden tot letsel.

Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Gewogen vesten verhogen tijdelijk uw lichaamsgewicht om uw trainingen veeleisender te maken. Nauw aansluitend en meestal aanpasbaar aan uw huidige fitnessniveau, kan een gewogen vest worden gedragen wanneer u loopt of rent, oefeningen doet zoals pushups en lunges, of deelnemen aan groepslessen zoals step-aerobics. Hoewel gewogen vesten je training veeleisender maken, kunnen ze ook problemen veroorzaken.

Comfort

Gewogen vesten moeten goed passen. Als je vest te veel beweegt, kan dit verontrustend zijn, vooral als je spring- of buigoefeningen doet. Gewogen vesten gebruiken klittenband, elastiek of riemen om ze op hun plaats te houden, en een nauwsluitend vest kan beperkend en zelfs ongemakkelijk voelen. De gewichten in het vest zijn meestal van metaal en deze kunnen in je graven als je je romp buigt of op je voor- of achterkant ligt. Sommige vesten zijn vrij lang en de onderkant van het vest kan tijdens je training over de bovenkant van je dijen wrijven. Om die reden moeten kortere sporters korte bodyvesten zoeken.

Temperatuur

Gewoonlijk gemaakt van stevig nylon, canvas of cordura, zijn gewogen vesten meestal vrij dik en bedekken je hele romp. Oefening alleen kan je warm en zweterig maken, maar het dragen van een gewogen vest kan zelfs relatief lichte oefening een zeer stomende aangelegenheid maken en kan leiden tot oververhitting en uitdroging. Vermijd uitdroging door voldoende water te consumeren voor, tijdens en na uw trainingen en niet te sporten wanneer de temperaturen stijgen. Als u buiten in de hitte traint, neem dan regelmatig een pauze in de schaduw.

Gevolg

Rennen en springen-achtige activiteiten hebben veel impact. Dat wil zeggen, op een gegeven moment staan ​​beide voeten van de vloer. Omdat wat omhoog gaat naar beneden moet komen, betekent dit dat er veel impact moet worden geabsorbeerd bij de landing. Deze impact is mogelijk schadelijk en wordt overgedragen via je voeten, enkels, knieën, heupen en ruggengraat. Het dragen van een gewogen vest tijdens het rennen of springen verhoogt de hoeveelheid kracht die u zult ervaren bij het landen aanzienlijk. Hoewel het dragen van een gewogen vest kan resulteren in een meer uitdagende training, kan het risico op aanzienlijk impactgerelateerd gewrichtletsel opwegen tegen de voordelen voor sommige sporters.

Kosten

De kosten voor het kopen van een gewogen vest zijn afhankelijk van het gekozen model, de gebruikte materialen in de constructie en hoeveel het weegt. Naarmate je sterker wordt, kan het zijn dat je oorspronkelijke aankoop te licht wordt, dus je moet extra gewichten of een nieuw vest helemaal kopen. In alle scenario's is het kopen van een gewogen vest een aankoop die kostbaar kan zijn.

Stijl

De meeste gewogen vesten zien er in het beste geval uit als paramilitaire gevechtsuitrusting en erger in het slechtste geval. Versleten buiten je normale kleding, is er geen vermomming dat je een gewogen vest draagt. Het dragen van een gewogen vest in de buitenlucht is geen echt probleem, maar als je je vest in de sportschool draagt, krijg je misschien een verbaasd uiterlijk van mensen die denken dat je een kogelvrij vest draagt ​​voor je trainingen. Hoewel het geen ernstig nadeel is, moet je het ontwerp van je vest overwegen voordat je het koopt als je er om geeft hoe je eruitziet tijdens het sporten.