Geschiktheid

Maakt squatten je benen kleiner?

Maakt squatten je benen kleiner?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Squats bouwen spieren op in het bootcamp.

Mike Powell / Digital Vision / Getty Images

Als je toegewijd bent om de squat te doen, wees gerust, je hebt een goede zaak. Deze samengestelde oefening omvat meerdere spieren - maar het is geen oefening die je helpt om kleinere benen te krijgen. In feite gaat het waarschijnlijk het tegenovergestelde doen.

Wat de squat doet

Hurken volgt een van de basisprincipes van krachttraining. Dat wil zeggen, wanneer u uw spieren onder een extra spanning of belasting plaatst, gaat de spiergrootte toenemen. Door squats te doen met alleen je eigen lichaamsgewicht kun je spieren opbouwen, maar als je extra gewicht toevoegt in de vorm van extra gewicht, heb je de mogelijkheid om nog meer spieren toe te voegen.

Wanneer je regelmatig squats uitvoert, verwacht dan spiermassa in je dijen en billen te krijgen. De spieren van uw wervelkolom, hamstrings en buikspieren worden geactiveerd om uw lichaam tijdens de beweging te helpen stabiliseren. Ze worden misschien niet groter, maar ze worden sterker.

Vergelijk uw winst niet

Niet iedereen zal dezelfde resultaten hebben. Vrouwen hebben de neiging om langzamer spieren op te bouwen dan mannen, omdat ze niet dezelfde hoeveelheid testosteron hebben, een hormoon dat helpt eiwitten in spieren te veranderen. Je lichaamstype kan ook de snelheid beïnvloeden waarmee je benen kleiner of groter worden in relatie tot training. Als je een mesomorf bent, heb je het lichaamstype dat de neiging heeft snel spieren te krijgen. Het van nature slanke lichaamstype ectomorfen reageert niet zo snel op spiertraining.

Het derde lichaamstype, de endomorf, is over het algemeen ronder met meer lichaamsvet. Die persoon kan in staat zijn om spieren te winnen, maar het is over het algemeen noodzakelijk om lichaamsvet te verliezen voordat het merkbaar lijkt. Het komt erop neer dat u misschien dezelfde hoeveelheid gewicht kraakt als een vriend die hetzelfde weegt, maar verwacht niet dat de resultaten exact hetzelfde zijn.

De Bootcamp Paradox

Als je squats doet in de gewichtsruimte, vertrouw er dan op dat je spieren zult winnen. Als je ze doet als onderdeel van een bootcamp of aerobicsles en je merkt dat je benen kleiner worden, is dat niet omdat je geen spieren opbouwt. In plaats daarvan is het waarschijnlijk omdat je de squats combineert met veel aerobe activiteit. Door langdurig aerobe oefeningen te doen, gaat je hart sneller kloppen en kun je calorieën verbranden. Die calorieverbranding leidt tot vetverlies, waardoor je benen kleiner lijken.

Het komt neer op

Om grotere benen te krijgen, besteedt u meer van uw trainingstijd aan krachttraining. Om kleinere benen te krijgen, voert u cardiovasculaire oefeningen uit en voegt u krachttrainingsoefeningen toe, zoals de squat om het lichaam te versterken en spiertonus te ontwikkelen. Wat je ook doet, hurkt goed of je kunt gewond raken of spieronevenwichtigheden ontwikkelen die kunnen leiden tot chronische pijn. De juiste squatvorm houdt in dat je je borst omhoog houdt, vooruit kijkt, je rug recht houdt en je voeten op de vloer. Hurk diep genoeg om het heupgewricht onder het kniegewricht te laten gaan, anders ontwikkel je alleen kracht in de quads en creëer je een onbalans in hamstring en bilkracht.Opmerkingen:

 1. Kaylene

  Ik denk dat ze het mis hebben. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM.

 2. Leil

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik begrijp dit probleem. Schrijf hier of in PM.

 3. Cachamwri

  What necessary words ... Great, a remarkable idea

 4. Patrido

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik kan het bewijzen. E-mail me op PM, we zullen bespreken.

 5. Mauran

  Ik denk, wat is het een goed idee.

 6. Rodney

  Mee eens, je idee is briljantSchrijf een bericht