Geschiktheid

Helpt drinkwater om spieren groter te laten lijken?

Helpt drinkwater om spieren groter te laten lijken?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij het opbouwen van spiermassa is het van cruciaal belang om een ​​gezond, uitgebalanceerd dieet te handhaven. Vaak wordt echter tussen de juiste hoeveelheden eiwitten, vet, koolhydraten, vitaminen en mineralen, het consumeren van een juiste hoeveelheid water over het hoofd gezien. Hoewel drinkwater niet direct correleert met toegenomen spiermassa of kracht, zijn er, als je goed gehydrateerd bent, tal van voordelen die indirect je spieren beïnvloeden.

Circulatie

Het menselijk lichaam is maar liefst 60 procent water, volgens WebMD. Bloed, dat zuurstof bevat, circuleert door je lichaam om zuurstof naar verschillende weefsels en organen te brengen, waaronder spieren. Als u echter niet goed gehydrateerd bent, voert uw lichaam de zuurstof niet efficiënt naar uw spieren. Wanneer je goed geoxygeneerde spieren hebt, kun je langer en harder werken voordat je vermoeid raakt, of je nu aan het sporten bent of zware fysieke arbeid verricht, die beide spiermassa opbouwen.

Spijsvertering

Uw juiste gewichtstraining moet een gezond dieet omvatten dat voldoet aan de richtlijnen van USDA My Healthy Plate. Volgens de richtlijnen wordt aanbevolen dat bij elke maaltijd minstens de helft van uw bord bedekt is met fruit en groenten. Deze richtlijnen zijn er om u de juiste hoeveelheden voedingsstoffen te geven om uw lichaam gezond te houden. Als deze voedingsstoffen echter niet goed of efficiënt in uw lichaam worden opgenomen, heeft het geen zin om zich in de eerste plaats aan de richtlijnen te houden. Water verbruikt tijdens en na de maaltijd helpt bij het bevorderen van een snelle opname en verdeling van voedingsstoffen, wat u op zijn beurt de energie geeft die u nodig hebt om te oefenen en uw spieren de materialen levert die nodig zijn om massa op te bouwen.

Trainingsprestaties

Spier is ongeveer 80 procent water. De cellen in je spieren hebben water nodig om te overleven. De stoffen die je spieren binnenkomen na de spijsvertering en circulatie, inclusief eiwitten en zuurstof, hebben water nodig om efficiënt door het weefsel te bewegen. Als deze stoffen uw spieren niet in voldoende hoeveelheden bereiken of niet efficiënt worden gebruikt, treedt er een fenomeen op dat bekend staat als spierafbraak. Spierafbraak stopt de spiergroei, stopt de eiwitsynthese of het gebruik van stoffen die spierweefsel binnendringen. Met de juiste hydratatie kunt u ervoor zorgen dat uw spieren het juiste waterniveau handhaven, waardoor spierafbraak wordt beperkt.

Spier opbouwen en onderhouden

Uitdroging kan de trainingsprestaties en het herstel negatief beïnvloeden, volgens Men's Health. Onderzoek heeft aangetoond dat goed gehydrateerde spieren tijdens en na het sporten eiwitten gebruiken om massa op te bouwen, terwijl uitgedroogde spieren veel langzamer massa opbouwen. Om de juiste hydratatieniveaus te handhaven, beveelt Men's Health aan dat u uzelf vóór en na elke trainingssessie weegt en 24 ons water drinkt voor elke verloren pond tijdens de sessie.

Over de auteur

Parker Bowles, gevestigd in Denver, is een schrijver van wellness sinds 2006. Haar werk is verschenen in "Yoga Journal", "Elephant Journal" en "CafeWell." Bowles heeft een Bachelor of Science in de biologie met een concentratie in voeding van het College of William and Mary en een Master of Science in de kinesiologie van King's College. Ze is ook een gecertificeerde gezondheidscoach met een certificaat in holistische gezondheid en voeding van het Institute for Integrative Nutrition.