Geschiktheid

Het effect van afvallen op looptijden

Het effect van afvallen op looptijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gewichtsverlies kan minuten van je racetijden scheren.

Neilson Barnard / Getty Images Entertainment / Getty Images

Mensen rennen vaak met het doel om slanker te worden, maar als je een hardloper bent, zou je moeten overwegen om slanker te worden omwille van je hardlopen. Over het algemeen leidt afvallen tot betere prestaties als hardloper. Maar wees voorzichtig, er is een limiet aan hoeveel verbetering je kunt zien met gewichtsverlies.

VO2 Max

Uw maximale zuurstofvolume - beter bekend als VO2 max - is een sleutelfactor in hoe snel u kunt rennen. VO2 max is gewoon de hoeveelheid zuurstof die uw lichaam aan uw spieren kan leveren, per eenheid lichaamsmassa. Het verminderen van uw lichaamsmassa betekent dat uw lichaam zuurstof efficiënter aan uw spieren kan leveren, waardoor uw VO2 max wordt verbeterd. Dit op zijn beurt leidt tot verbeterde loopefficiëntie - wat betekent dat u een ingestelde afstand in een sneller tempo kunt lopen.

Gevolgen

Volgens oefenfysioloog Susan Paul, M.S. Als u 10 pond verliest, scheert u ongeveer 20 seconden per mijl van uw tijd af. Dat betekent dat u ongeveer twee seconden per mijl verbetering kunt verwachten voor elk pond dat u verliest. Een hardloper die een 6:30 mijl loopt, kan bijvoorbeeld verwachten een 6:20 mijl te lopen door 5 pond te verliezen. Dezelfde hardloper zou haar tijd verder kunnen verkorten tot 6:00 mijl door in totaal 15 pond te verliezen.

Race-effect

Seconden scheren van je tijd kan een dramatisch effect hebben op je racetijden. Door eenvoudig 5 pond te laten vallen en uw tempo met 10 seconden per mijl te verbeteren, kunt u verwachten 31 seconden van uw 5K racetijd of 1:02 van uw 10K tijd te scheren. In een halve marathon zou dit een besparing van 2:11 opleveren. Op de marathonafstand van 26,2 mijl kon je een verbetering van 4:22 zien.

Voorzichtigheid

Leaner is niet altijd beter. Volgens de Universiteit van Pennsylvania is er weinig bewijs dat er enig gezondheidsvoordeel is als je je lichaamsvet als man of 14 procent als vrouw laat vallen. Onder deze aanbevelingen gaan kan zelfs een negatief effect hebben op uw prestaties. Raadpleeg een arts voordat u begint met een afslankprogramma om uw veilige streefgewicht en een geschikte manier van handelen te bepalen.Opmerkingen:

 1. Gular

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik heb een vergelijkbare situatie. Schrijf hier of in PM.

 2. Ardel

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken. E -mail me op PM.

 3. Shagis

  Ik denk dat je de fout toestaat. Kom binnen, we bespreken het.

 4. Raghnall

  Ik feliciteer, je werd bezocht met een opmerkelijk ideeSchrijf een bericht