Geschiktheid

De effecten van een bankdrukken op spieren

De effecten van een bankdrukken op spieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De bankdrukken oefening versterkt het bovenlichaam.

IT Stock / Polka Dot / Getty Images

"Hoeveel kunt u bank?" is een vraag die in veel fitnesscentra wordt gehoord. Voor veel atleten is de bankdrukken de standaardmaat voor kracht. Het is een oefening voor het versterken van het bovenlichaam. Bijna iedereen kan het uitvoeren, omdat u met uw gezicht omhoog kunt liggen en losse gewichten kunt gebruiken of rechtop kunt zitten en een bankpersmachine kunt gebruiken.

Drukken Power

Het bankdrukken wordt typisch uitgevoerd op een vlakke bank met behulp van een halter of een paar halters. Je begint door met je gezicht naar boven te liggen en de weerstand vast te houden met je handen op borsthoogte en je ellebogen gebogen langs je lichaam. Om de pers uit te voeren, strek je je armen. Je armen, borst en schouders werken samen om de weerstand te ondersteunen en op te heffen. Hetzelfde geldt als je rechtop zit en het gewicht van je af drukt op een bankpersmachine.

Perfecte Pecs

Het bankdrukken is een borstversterkende beweging. De borstspieren bevinden zich aan beide zijden van je borst. Ze strekken zich uit van uw sleutelbeen en de bovenkant van uw arm, langs uw borstbeen tot uw zesde ribben. Terwijl je het gewicht van je af duwt, trekken de borstvinnen samen. Ook betrokken bij deze beweging zijn je voorste deltoïden. Deze spieren bevinden zich op de voorkant van je schouders en trekken samen terwijl je het gewicht verhoogt.

Geweldige armen

Je kunt niet bankdrukken zonder de hulp van je armen. De spieren langs de ruggen van je bovenarmen, de triceps, trekken samen wanneer je je armen strekt. Als u uw ellebogen dicht bij uw lichaam plaatst tijdens de bank, verplaatsen uw triceps een hoger percentage van de weerstand. De spieren aan de voorkant van je bovenarmen, de biceps, zijn ook betrokken tijdens de bank. De biceps trekken niet samen en ontspannen tijdens de pers. In plaats daarvan blijven ze tijdens de beweging in een enigszins samengetrokken staat om uw armen tijdens de pers te stabiliseren.

Super schema

Wanneer u een hoeveelheid weerstand gebruikt die spiervermoeidheid veroorzaakt tijdens het bankdrukken, worden de borstspieren, deltoïden en triceps beschadigd. Deze schade wordt hersteld en er wordt kracht gewonnen. De spieren hebben minimaal 48 uur nodig om de schade te herstellen, zodat u uiteindelijk de maximale hoeveelheid gewicht voor uw gewenste aantal herhalingen kunt optillen. Omdat de bank een multi-gezamenlijke, multi-gespierde oefening is, kan deze het beste worden gebruikt aan het begin van een trainingssessie wanneer u de sterkste bent.Opmerkingen:

  1. Perrin

    Interessant moment

  2. Muirfinn

    Excuseer dat ik me ermee bemoei, maar naar mijn mening is er een andere manier om een ​​vraag te beantwoorden.

  3. Dyami

    Ik heb logboeken in root, het nieuws kwam uitSchrijf een bericht