Sport

Elektrolyten voor fietsen

Elektrolyten voor fietsen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Elektrolyten zijn essentieel voor zenuw- en spiercommunicatie tijdens het fietsen.

Yuli Seperi / Getty Images Sport / Getty Images

Hoewel een typische fietstocht in het park je niet uitgedroogd zou doen voelen, kun je bij intensief fietsen je zweten alsof je in een droge sauna bent, waardoor je veel elektrolyten verliest. Hoewel het nodig is om tijdens een lange fietstocht vaak opnieuw te hydrateren, vooral in de hitte van Texas, is water alleen meestal onvoldoende om je alles te geven wat je nodig hebt om je bestemming efficiënt te bereiken. Zonder elektrolytaanvulling hebben uw spieren mogelijk niet de mogelijkheid om ergens te trappen.

Functie tijdens oefening

Elektrolyten reguleren de snelheid van skelet- en hartspiercontracties. Deze mineralen, waaronder natrium, kalium, magnesium en calcium, geven een elektrische lading die uw lichaam nodig heeft om zenuwimpulsen te geleiden en de waterconcentratie in uw weefsels in evenwicht te brengen. Elektrolyten gaan echter verloren tijdens het sporten via transpiratie, wat een vochtbalans in uw lichaam veroorzaakt. Zonder de verloren elektrolyten aan te vullen, kunnen spierkrampen, vermoeidheid en duizeligheid ontstaan.

Prestatie-inname en aanvulling

Sportdranken met natrium en andere elektrolyten moeten tijdens het fietsen worden geconsumeerd als je langer dan 60 minuten traint, hoewel deze niet nodig zijn als je tussen de 20 en 60 minuten fietst, zegt Shawn Dolan, universitair docent aan het Department of Kinesiology van California State University , Lang strand. Momenteel is er geen aanbeveling voor het aantal elektrolyten dat u moet nemen vóór het sporten. Als u echter verwacht zwaar te zweten tijdens de training, neem dan een zoute snack en een sportdrank in plaats van water. Evenzo moeten een zoute snack en een sportdrank worden geconsumeerd na een fietstocht om u te helpen water in uw lichaam vast te houden en de elektrolytenbalans te herstellen.

Tekort en toxiciteit

Geen elektrolyt, hoe heilzaam het ook mag zijn, mag teveel worden geconsumeerd. Evenzo kan een tekort aan elektrolyt schadelijke bijwerkingen veroorzaken die uw prestaties en vitale functies verminderen. Een tekort aan elektrolyten kan spierzwakte, spierkrampen, gebrek aan eetlust, misselijkheid en duizeligheid veroorzaken. Te veel natrium kan leiden tot diarree, braken en hypertensie, terwijl overmatige inname van kalium hyperkaliëmie kan veroorzaken, wat een abnormaal hartritme is. Er is geen one-size-fits-all regel voor de hoeveelheid elektrolytconsumptie die u tijdens het fietsen moet houden, omdat iedereen een andere transpiratiehoeveelheid, gezondheidsgeschiedenis, fitnessniveau en levensstijl heeft, die allemaal van invloed zijn op de snelheid van elektrolyten die tijdens de training verloren gaan. Raadpleeg een sportdiëtist voor uw specifieke behoeften.

Vergeet uw koolhydraten niet

Elektrolyten zijn als de bougies die uw auto starten, terwijl koolhydraten de benzine zijn die energie produceert om werkzaamheden uit te voeren. In een studie gepubliceerd in het "International Journal of Sports Medicine", voltooiden fietsers die vóór en tijdens het sporten een koolhydraat-elektrolytoplossing gebruikten, hun trainingssessie met een gemiddelde tijd van 58,74 minuten. De placebogroep die een wateroplossing consumeerde die een kleine hoeveelheid suiker en zoetstoffen bevatte, voltooide hun sessie met een gemiddelde tijd van 60,15 minuten. Daarom verbeterde de eerste groep hun prestaties met 2,3 procent. Om spierweefselverlies na het fietsen te voorkomen, eet een maaltijd bestaande uit magere eiwitten en koolhydraten binnen 45 minuten na de training, beveelt bewegingsfysioloog Len Kravitz aan.

Bronnen (3)Opmerkingen:

 1. Yozshugami

  Ik geloof dat je het mis hebt. E -mail me op PM.

 2. Riyad

  Achter je 3 problemen

 3. Maushura

  Wat een geweldige gesprekspartners :)

 4. Chandler

  Wat een zin ... geweldig, het idee uitstekendSchrijf een bericht