Geschiktheid

Wat doet de elliptische trainer voor je billen?

Wat doet de elliptische trainer voor je billen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Loopbanden verslaan elliptische trainer voor kontwerk.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Ellipticals zorgen voor een uiterst effectieve en vaak gevarieerde cardiotraining die de gewrichten gemakkelijk belast. Je kunt de intensiteit variëren van licht tot intens en op sommige machines simuleren verschillende bewegingen, van langlaufen tot traplopen. Hoewel al deze bewegingen je onderlichaam enigszins beïnvloeden, kun je je afvragen hoeveel van dat werk je gluteus maximus of de grote spieren van je billen beïnvloedt.

De bilspieren aansteken

De gluteus maximus is betrokken bij heupbewegingen: ontvoering of het verplaatsen van uw benen van uw lichaam; adductie of het samenbrengen van je benen; rotatie naar buiten; en extensie, of verplaatsen van een gebogen naar een rechtbenige positie. Dus op de elliptische trainer worden je bilspieren geactiveerd wanneer je je been strekt en het achter je terugbrengt. Of, als u de machine hebt ingesteld om traplopen te simuleren, wanneer u uw benen naar beneden drukt.

Ranglijsten van cardiomachines

In vergelijking met andere cardiomachines scoort de elliptische trainer redelijk hoog in termen van kontwerk. Een vaak genoemde 2007-beoordeling door het Madonna Rehabilitation Hospital in Lincoln, Nebraska, rangschikte verschillende cardio-apparaten in termen van hun glute-activering. De elliptische trainer kwam op de tweede plaats na het joggen op een loopband, waarbij de gluteus maximus met 32,6 procent werd geactiveerd in tegenstelling tot de 48,9 procent van de loopband. Lopen op een loopband en de trap stepper kwam in de derde en een nauwe vierde, activeren respectievelijk 24,3 en 24 procent. De ligfiets kwam als laatste binnen op slechts 6 procent.

Elliptical Vs. Rennen

Kracht- en conditiecoach Len Lopez, die in ShapeFit schrijft, merkt op dat over het algemeen geen enkele cardio-machine je bilspieren zo goed kan trainen als joggen, hardlopen of lopen op vaste grond. Dit komt omdat alle fitnessapparaten, inclusief loopbanden en elliptische trainer, enige hulp bieden tijdens de down- en back-fase. Theoretisch zou je met slechts één voet op een fiets kunnen trappen, want als je op één pedaal drukt, komt de andere automatisch omhoog. Een elliptische trainer werkt op hetzelfde principe. Dus als uw doel is om uw bilspieren te laten werken terwijl u een goede cardiotraining krijgt, is joggen of buiten rennen een betere gok.

Weerstandsregels

In zijn e-boek 'Glutes Demystified, Debunked en Re-Examined' wijst trainer Bret Contreras erop dat als je geïnteresseerd bent in serieus werken je bilspieren, alleen machines, zelfs de elliptische trainer, het niet zullen doen. Daarvoor heb je weerstandstraining nodig. Een studie uit 2006 van de American Council on Exercise toonde aan dat de meest effectieve oefening voor de gluteus maximus de viervoudige heupextensie was. Deze oefening werkte ook effectief de gluteus medius, of de spieren aan de buitenkant van je heupen, evenals de hamstrings aan de achterkant van je dijen.

Bronnen (1)Opmerkingen:

 1. Tojajinn

  Ze hebben het mis. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, spreek.

 2. Michel

  Het is opmerkelijk, het is zeer waardevolle informatie

 3. Hearpere

  Erg informatief. Bedankt.

 4. Wasim

  Is ze serieus?

 5. Taylor

  Tot ziens op de site!Schrijf een bericht