Geschiktheid

Welke oefeningen geven je V-vormige heupen?


Vrouwen hebben van nature een hoger percentage lichaamsvet dan mannen, dus ze kunnen meer een uitdaging ervaren bij het krijgen van "V" -heupen.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Het krijgen van een strakke, gedefinieerde buik is meer dan alleen maar werk. In het bijzonder, als je de diepe 'look' wilt die je taille omlijst, moet je overtollig vet in je lichaam verbranden en je interne en externe obliques versterken. Voor het beste resultaat, doe twee of drie sets van elke schuine oefening meerdere keren per week in combinatie met vetverbrandende cardio, krachttraining voor het hele lichaam en gezond eten.

Russische draai

De Russische twist is een zittende kernoefening die gemakkelijk kan worden aangepast op basis van je fitnessniveau. Ga om te beginnen rechtop zitten met licht gebogen knieën en hielen die op de vloer rusten. Leun iets achterover en houd uw schouders ontspannen. Houd de positie vast, draai vervolgens je schouders en romp naar rechts en tik met beide handen op de grond naast je heupen. Draai terug naar het midden en draai vervolgens naar links en tik aan de linkerkant. Doe 20 herhalingen aan elke kant. Om de oefening uitdagender te maken, til je voeten van de vloer, leun je verder naar achteren of houd je een gewicht in je handen tijdens het uitvoeren van de bewegingen. Wanneer je je naar elke kant draait, draaien je schuine kanten samen en trekken ze samen, waardoor je kernlichaam wordt gestabiliseerd. Terwijl je vet afstoot, kan het oefenen van die strakke weeën helpen om de "V" -vorm te produceren om de heupen te omlijsten.

Hoge knieën

Volgens ExRx.net is het niet mogelijk om de obliques of enig ander gebied te tonsen - in plaats daarvan moet je het totale lichaamsvet verminderen door regelmatige cardio-oefeningen te doen naast krachttraining. Dat is de reden waarom hoge knieën een opvallende beweging zijn; het verhoogt je hartslag en verbrandt veel calorieën tijdens het vormen en verstevigen van schuine spieren. Ga voor de oefening staan ​​met de voeten op heupbreedte uit elkaar en de armen langs je lichaam. Begin met joggen, maar in plaats van je knieën laag te houden, til je elke knie op tot heuphoogte of hoger. Blijf 30 tot 45 seconden doorgaan. Om de moeilijkheid van de beweging te vergroten, ga je sneller.

Captain's Chair

In de resultaten van een studie gepubliceerd in 2011 door onderzoekers van de San Diego State University, liet de stoel van de kapitein de meest schuine spieractivatie zien uit een groep van 13 kernoefeningen. De meeste sportscholen hebben apparaten die speciaal voor de oefening zijn gebouwd. Pak hiervoor de handgrepen van het apparaat vast en druk uw onderrug tegen de rugleuning. Til je voeten van de vloer en draai je buikspieren aan. Tijdens het uitademen til je je knieën langzaam op naar je borst. Pauzeer kort, inhaleer en laat langzaam de rug zakken om te beginnen. Doe zoveel herhalingen als je kunt met langzame, gecontroleerde bewegingen.

Oblique Twist

Kelli en Daniel Segars, het man-en-vrouw-duo achter FitnessBlender.com, noemen de springende schuine draai een bijzonder unieke cardio-beweging omdat het de schuine tonen en versterkt en de buik effectief kan afslanken. De beweging begint met de voeten samen. Til je armen op tot schouderhoogte en plaats je handen voor je borst, handpalmen naar beneden gericht. Til in een snelle beweging beide voeten van de grond en spring naar rechts, terwijl je je heupen en voeten draait. Spring dan snel naar links en herhaal, afwisselend van kant. Je borst en schouders moeten recht naar voren wijzen en niet meebuigen met het onderste deel van je lichaam. Ga door met 30 tot 45 seconden per set en verhoog de moeilijkheid door sneller te springen als je kunt.