Geschiktheid

Welke oefeningen verhogen de bloedstroom in uw onderlichaam?


Inactief zijn kan de bloedsomloop naar uw onderlichaam verminderen.

Thinkstock / Stockbyte / Getty Images

Voor de meeste mensen is beweging een manier om een ​​aantrekkelijk lichaam te vormen en de algehele gezondheid te verbeteren. Je denkt misschien niet veel aan de bloedstroom als je aan het trainen bent, maar oefent veranderingen in de bloedsomloop net zo uit. Slechte circulatie in het onderlichaam kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals bloedstolsels in de benen, dus het kiezen van oefeningen die de bloedstroom in het onderlichaam verhogen, kan krachtige gezondheidseffecten hebben.

Tip

  • Voer oefeningen uit waarbij uw benen betrokken zijn om de bloedstroom in uw onderlichaam te verbeteren.

Begrijp de bloedsomloop tijdens het sporten

Wanneer u traint, vereisen uw spieren meer bloed dan normaal om uw lichaam te helpen bewegen. Bijgevolg pompt uw ​​hart sneller, waardoor de bloedsomloop door uw lichaam wordt gestimuleerd. De bloedsomloop zal echter vooral toenemen in het gebied waar je traint, dus oefeningen die je benen en onderlichaam in beweging brengen, zijn ideaal als je circulatieproblemen hebt. Tekenen van slechte bloedsomloop kunnen tintelingen, gevoelloosheid, koude ledematen en spataderen zijn.

Verbeter de bloedsomloop door cardiovasculaire oefeningen

Cardiovasculaire oefening is afhankelijk van verschillende spiergroepen om uw beweging voort te stuwen en verhoogt de hartslag om zuurstofrijk bloed te leveren aan elke spier die u gebruikt. Het kan u ook helpen een gezond gewicht te behouden. Voor de meeste voordelen, probeer cardiovasculaire routines die de onderste helft van je lichaam werken, zoals hardlopen, wandelen, springen, zwemmen of fietsen. De Amerikaanse Centers for Disease Control beveelt elke week 150 minuten matige cardio aan, maar als u zich zorgen maakt over circulatieproblemen, kunt u uw voordelen vergroten door 300 minuten per week te doen.

Doelspieren met krachttraining

Als u zich zorgen maakt over de bloedsomloop in een specifiek deel van uw lichaam, kunnen op kracht gebaseerde routines die zich op dat gebied richten, de bloedstroom verbeteren. Als je nieuw bent in fitness, probeer dan yoga of zachte rekoefeningen, die de bloedstroom verbeteren zonder zware eisen aan je lichaam te stellen. Lichaamsgewichtoefeningen zoals kuitverhogingen en squats vereisen geen speciale apparatuur, terwijl oefenmachines zoals de beenpers en roeimachine u een veeleisendere training kunnen geven.

Neem frequente pauzes

Hoewel lichaamsbeweging een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van de bloedsomloop, loop je nog steeds het risico op problemen met de bloedsomloop als je meestal zittend bent of langere tijd zit. Probeer een pauze van vijf minuten te nemen voor elk uur zitten. Loop gewoon door je huis of kantoor, doe een paar eenvoudige onderlichaamrek of sta en masseer spierweefsel dat bijzonder gespannen of pijnlijk is.