Geschiktheid

Welke oefeningen helpen mannen er dunner uit te zien?


Dun worden betekent actief worden met cardio.

Digital Vision./Digital Vision / Getty Images

Hoewel veel mannen hunkeren naar een sterk uitziend, gespierd lichaam, zijn sommige vooral bezorgd over overtollig vet. Als u geïnteresseerd bent om er dunner uit te zien zonder bulk toe te voegen, is cardiovasculaire oefening de sleutel tot het bereiken van uw fitnessdromen. Cardio verbrandt meer vet dan krachttraining en kan u helpen om gestaag af te vallen. Natuurlijk moet je, net als bij elk fitnessplan, op je dieet letten en ervoor zorgen dat je niet te veel eet.

Matige cardiovasculaire oefening

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention beveelt minimaal 150 minuten matige cardio per week aan. Voor maximale gewichtsverlies voordelen, echter, streef naar 300 minuten. Cardio-routines met lage intensiteit zijn ideaal voor beginnende fitnessers en vereisen geen intensieve training of speciale vaardigheden. Probeer routines zoals wandelen, fietsen, zwemmen, wandelen op een tredmolen of een aerobicsles met weinig impact nemen.

Intense cardiovasculaire oefening

Intense cardiovasculaire oefening verbrandt meer calorieën omdat het meer werk van uw lichaam vereist. Als u kiest voor een intense routine, raadt de CDC 75 minuten per week aan, maar u kunt tot 300 minuten werken voor de meeste voordelen. Als je nieuw bent in fitness, probeer dan te beginnen met een gematigde cardio-routine en bouw dan gestaag op naar meer intensiteit. Ideale oefeningen zijn step-aerobics, fietsen op hoge snelheid, hardlopen, joggen, skiën, touwtjespringen, springen op een trampoline en krachtige aerobics.

Intervaltraining

Met intervaltraining kunt u gematigde cardio combineren met intense cardio voor een krachtigere training. Gebruik het als een manier om op te bouwen naar meer intensiteit, of als een warming-up of cool-down voor een intensieve training. Wissel eenvoudig af tussen hoge en matige intensiteit tijdens de duur van uw training. U kunt bijvoorbeeld proberen twee minuten te wandelen of te joggen en vervolgens twee minuten in een sprint springen, waarbij u tussen de twee passen heen en weer blijft schakelen.

Circuit training

Hoewel je misschien niet geïnteresseerd bent in het opbouwen van bulk, heb je krachttraining nodig om je botten en spieren gezond te houden. De CDC beveelt minimaal twee dagen per week aan. Je kunt cardio combineren met krachttraining via circuittraining. Kies eenvoudig drie of vier verschillende cardiovasculaire oefeningen en vijf tot tien op kracht gebaseerde routines. Wissel af tussen twee tot drie korte krachtroutines, gevolgd door een cardioroutine van vijf minuten of minder, en blijf schakelen tussen oefeningen voor de hele routine.