Geschiktheid

De beste oefeningen voor een mesomorf


Mesomorfen kunnen gemakkelijk vet winnen en verliezen, en moeten als zodanig een regelmatig fitnessregime handhaven om kruipende vetaanwinsten te voorkomen.

Mike Powell / Digital Vision / Getty Images

Omdat lichaamstypes van invloed zijn op hoe u reageert op voeding en training, moet u uw lichaamstype begrijpen om uw trainingsprogramma te plannen. Mesomorfen worden gekenmerkt door middelgrote tot grote botten, een stevige romp, weinig vet en een smalle taille. Ze reageren vaak het beste op actieve, uitdagende trainingen waarbij gewichtstraining met cardio in evenwicht is - in tegenstelling tot ectomorfen, die het beste reageren op intervaltraining, en endomorfen, die prioriteit moeten geven aan cardio.

Gewicht training

Omdat mesomorfen zo snel reageren op krachttraining, merken ze vaak spiergroei en toning vroeg in een trainingsregime, waardoor gewichtheffen een lonend en opwindend onderdeel van hun trainingsroutine is. Als je nieuw bent met gewichtheffen, werk dan elke spiergroep lichtjes uit, met niet meer dan drie oefeningen drie keer per week. Elke oefening moet bestaan ​​uit drie tot vier sets, gevolgd door een rustperiode van één minuut. Meer bedreven gewichtheffers moeten zich richten op het variëren van de intensiteit van de oefeningen tussen dagen, met twee tot drie sets van acht tot 12 herhalingen elk.

Cardiovasculaire training

Het nadeel van het mesomorfe lichaamstype is dat, hoewel het gemakkelijk is om af te vallen, het net zo gemakkelijk is om aan te komen. Cardio toevoegen aan uw normale fitnessregime is een uitstekende manier om te voorkomen dat ongewenst gewicht uw voortgang belemmert. Mesomorfen moeten drie tot vijf keer per week enige vorm van cardiovasculaire activiteit uitvoeren, hoewel mensen met een laag percentage lichaamsvet dat tot twee keer per week kunnen laten dalen. De meest efficiënte manier om vet te verbranden door cardio is door intervaltraining. Probeer na vijf minuten opwarmen een minuut te sprinten en daarna te volgen met een stevige jog of loop twee minuten als herstel. Herhaal dit nog zes keer en laat dan afkoelen.

Circuit training

Circuittraining is vooral effectief voor mesomorfen omdat het zowel kracht als uithoudingsvermogen opbouwt, zonder je noodzakelijkerwijs op te bouwen. Mesomorfen kunnen gemakkelijk spieren opbouwen, waardoor focussen op bulk minder nodig is. Bovendien vereisen mesomorfen vaak verandering en variatie in hun routines om alle spiergroepen in samenhang met elkaar te ontwikkelen en de juiste lichaamsverhouding te behouden. Een eenvoudige en populaire circuittraining bestaat uit zes oefeningen: hardlopen, pushups, squat sprongen, sit-ups, squat stoten en bench dips. Je krijgt 30 seconden om zoveel mogelijk van elke oefening te voltooien met behoud van de juiste vorm en houding, gevolgd door een herstel van 30 seconden. Probeer drie volledige sets te voltooien, met een herstelperiode van drie minuten tussen elke set. Werk langzaam op om vijf volledige sets te voltooien.

Klassen

Als u het moeilijk vindt om gemotiveerd en gefocust te blijven tijdens een solotraining, profiteren mesomorfen vaak enorm van populaire fitnesslessen. Bootcamp-training, yoga, Pilates en steplessen resulteren allemaal in een enorme verbetering voor de toegewijde mesomorfe atleet, om dezelfde redenen als de circuittraining: je ontwikkelt kracht en uithoudingsvermogen in deze klassen en je lichaam profiteert van de gevarieerde routines en intensiteiten.