Sport

De voordelen van Reverse Camber Snowboards


Omgekeerde camber snowboards zijn de golf van de toekomst.

Merk X Pictures / Stockbyte / Getty Images

Snowboardontwerp heeft een lange weg afgelegd sinds de dagen van de eenrichtingsborden met zwaluwstaart die de late jaren 1970 en vroege jaren 1980 domineerden. Tegenwoordig zijn er honderden ontwerpen, vooral als het gaat om bordvormen en bodemcontouren. De rijstijl van elke boarder en het type terrein waarop hij of zij rijdt, hebben invloed op de manier waarop het board reageert, dus het is absoluut noodzakelijk dat elke snowboarder is uitgerust met het juiste board dat bij zijn of haar stijl past. Een van de ontwerpen op de markt is de omgekeerde camber, oftewel 'rocker', ontwerp. Beginners, beginners, freestylers en poederrijders moeten vooral opletten en wennen aan het omgekeerde camber-bord.

Laten we rocken

Hoewel het als nieuwe technologie wordt beschouwd, rocken snowboarders met omgekeerde camberboards sinds pionier en "Father of Freestyle" Terry Kidwell introduceerde zijn originele rockerontwerp in 1984. Traditionele snowboards zijn ontworpen om een ​​naar beneden gerichte boog of camber te hebben tussen de bindingen van het board. In het negatieve camber-ontwerp van Kidwell komen de uiteinden van het bord geleidelijk omhoog vanuit het midden van het bord, waardoor het een 'UU'-vorm krijgt. Omgekeerde camber boards worden ockЂњrockers Ђќ genoemd omdat ze lijken op de onderkant van een schommelstoel.

Van de Bunny Hill

Omgekeerde camber boards zijn vooral gunstig voor beginnende of beginnende ruiters, waardoor het een populair gezicht op de bunny hill is. Het negatieve ontwerp van de camber brengt de contactpunten van het bord naar binnen in de richting van het midden van het bord, waardoor het aanzienlijk gemakkelijker te besturen is. Omdat de tips van het bord iets verhoogd zijn, zijn de kansen om een ​​rand te vangen aanzienlijk kleiner; en omgekeerde camberboards hebben een zachtere flex en zijn veel vergevingsgezinder dan traditionele camberboards.

Naar het park

Hoewel beginners en beginners zeker profiteren van omgekeerde camberboards, zijn de meest ervaren freestyle-rijders misschien de grootste voorstanders van het ontwerp. Er is geen natuurkundige voor nodig om te weten dat zachtere flex zorgt voor gemakkelijkere jibs en persen; en verhoogde tips zijn perfect afgestemd op moeiteloze boter. Freestyle boards vormen een aantal van de populairste ontwerpen die momenteel op de markt zijn, en bijna elk freestyle board is ontworpen met een variatie aan omgekeerde camber.

Naar de achterkant van de berg

Overal in de berg zitten renners in omgekeerde camberboards, vooral op poeder dagen. Net zoals hoe ze gemakkelijker bochten mogelijk maken, zijn verhoogde tips ideaal voor het rijden in diepe poeder of op onverzorgde paden. Terwijl camberboards de neiging hebben om in de neus in poeder te duiken, zweven rockerboards over de bovenkant van de sneeuw en bieden een element van lift in vers gevallen, uitgepakte sneeuw. Omgekeerde camberboards moeten het beste ontwerp zijn voor rijders die 's ochtends na een nieuwe sneeuwval op pad gaan.

Bekijk de video: Camber VS Rocker Snowboard Test (Augustus 2020).