Geschiktheid

De beste oefeningen voor mensen ouder dan 60


Mensen ouder dan 60 hebben verschillende oefeningen nodig om hun gezondheid te behouden.

Jupiterimages / Digital Vision / Getty Images

Volgens het National Institute on Aging zijn er vier soorten fysieke activiteit waarop ouderen zich moeten concentreren: uithoudingsvermogen, flexibiliteit, kracht en balans. Naast het verminderen van het risico op sommige ziekten, helpen deze vier fitnessgebieden u actief en onafhankelijk te houden. Vergeet niet dat niet alle fysieke activiteiten moeten worden gepland of gestructureerd. Elke activiteit die uw lichaam in beweging brengt, telt als oefening.

Blijf fit met duuractiviteiten

Elke activiteit waarbij u hard moet ademen, wordt beschouwd als een duurtraining. Onkruid trekken, stevig wandelen, dansen en zwemmen zijn allemaal soorten uithoudingsvermogen. Het National Institute on Aging beveelt aan dat u op de meeste dagen van de week maximaal 30 minuten van dit soort activiteiten opbouwt. Je kunt zelfs driemaal daags 10 minuten trainen voor dezelfde voordelen als een keer per dag 30 minuten trainen.

Spier opbouwen en onderhouden

Krachtactiviteiten zijn elke oefening die spieren opbouwt. Sterkere spieren maken het gemakkelijker om alledaagse dingen te doen, zoals opstaan ​​uit een stoel en boodschappen doen. Krachtoefeningen omvatten elke keer dat u duwt of trekt. Probeer arm krullen met lichtgewicht halters of zelfs soepblikken. Ga met je armen aan je zijkanten naar voren staan ​​en krul je armen langzaam omhoog. Houd een seconde vast en laat dan langzaam je armen recht naar beneden los. Probeer 10 tot 15 armkrullen uit te voeren.

Push Out van een muur

Een geweldige krachtoefening voor het bovenlichaam voor mensen boven de 60 is een push-up. Ga iets verder dan een armlengte naar je toe staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Leun naar voren en plaats je handen op schouderbreedte uit elkaar op de muur. Adem in terwijl je je ellebogen buigt en je lichaam naar de muur brengt. Houd een seconde vast en adem dan uit terwijl je je lichaam van de muur duwt. Probeer 10 tot 15 pushups te doen.

Blijf lenig met flexibiliteitsoefeningen

Flexibel zijn maakt het gemakkelijker om vrij te bewegen en taken uit te voeren zoals het vastbinden van je schoenen. Stretchen is een geweldige manier om de flexibiliteit te verbeteren. Vergeet niet te strekken als uw spieren warm zijn, zoals na een stevige wandeling. Herstellende yoga is een geweldige oefening voor mensen boven de 60, omdat het lichaam sterker en strekkender wordt.

Een gemakkelijke rug stretch

Om uw rug te strekken, gaat u naar de voorkant van een stevige stoel zitten met uw voeten plat op de vloer, op schouderbreedte uit elkaar. Leun langzaam naar voren terwijl je je rug en nek recht houdt. Strek je armen langs je schenen en stop wanneer je een klein ongemak voelt. Houd deze positie 10 tot 30 seconden vast en ga dan langzaam rechtop zitten. Herhaal dit drie tot vijf keer.

Handhaaf uw evenwicht

Balansoefeningen helpen vallen voorkomen. Probeer enkele van deze oefeningen om uw evenwicht te behouden of te verbeteren. Ga op één voet staan ​​en dan op de andere. Als dit gemakkelijker wordt, probeer dan niets vast te houden voor ondersteuning. Loop teen-tot-hiel: zet de hiel van een voet net voor de tenen van je andere voet. Probeer ervoor te zorgen dat je hiel en tenen elkaar bijna raken of aanraken.

Bronnen (1)