Voeding

De voordelen van het eten van bieten

De voordelen van het eten van bietenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is bekend dat het eten van bieten het foliumzuurniveau bij aanstaande moeders verhoogt.

Eising / Photodisc / Getty Images

Bieten zijn wortelgroenten die je aan je soep, augurken of salade kunt toevoegen om de voedingswaarde en smaak van de maaltijden te verbeteren. Martha Rose Shulman van de "New York Times" schrijft dat, hoewel deze groenten het hele jaar door verkrijgbaar zijn, de beste tijd om ze in hun verse en zachte vorm te verkrijgen tussen de maanden juni en augustus ligt. Anders dan rode bieten, die u kunt gebruiken voor natuurlijke kleurstof, kunt u kiezen voor variëteiten zoals gouden en Chioggia-bieten om verschillende gezondheidsvoordelen te verkrijgen.

Cardiovasculaire gezondheid

Het vezelgehalte van bieten vermindert slechte cholesterol, bekend als lipoproteïne met lage dichtheid en verhoogt het goede cholesterol, bekend als lipoproteïne met hoge dichtheid. De American Heart Association merkt op dat HDL beschermt tegen hartcomplicaties zoals beroerte en hartaanval door LDL naar de lever te dragen voor verwijdering uit het lichaam. Lage niveaus van LDL verbeteren de gezondheid van bloedvaten, omdat LDL kan combineren met andere stoffen om plaque langs uw slagaders te vormen, hun flexibiliteit te verminderen en tot een medische aandoening die bekend staat als atherosclerose te leiden.

Darmkanaalgezondheid

Het eten van bieten verbetert de gezondheid van uw darmkanaal omdat ze glutamine bevatten, een aminozuur dat essentieel is voor ontgiftingsprocessen. Glutamine kan de voering van uw spijsvertering, bekend als slijmvliezen, beschermen door te voorkomen dat schadelijke bacteriën de voering passeren en in uw bloedbaan terechtkomen. University of Maryland Medical Center merkt echter op dat medische studies niet overtuigend zijn over het vermogen van glutamine om spijsverteringsaandoeningen zoals de ziekte van Crohn te behandelen.

Voorkom geboorteafwijkingen

Als je een aanstaande moeder bent, verhoogt het eten van bieten het niveau van foliumzuur in je lichaam. Foliumzuur is een B-vitamine die uw ongeboren kind kan beschermen tegen hersen- en ruggengraatafwijkingen die bekend staan ​​als neurale buisdefecten. Deze defecten treden op wanneer de ruggengraat van een foetus niet goed opsluit. In geval van defecten zoals spina bifida, kan het kind worden geboren met de wervelkolom buiten zijn lichaam of zonder een deel van de schedel of de hersenen, wat leidt tot de dood.

Voorzorgsmaatregelen

Vermijd het eten van bieten als u galblaas- of niercomplicaties heeft. De groente bevat oxalaten die kunnen combineren met mineralen zoals calcium of fosfor en je lichaamsvloeistoffen kristalliseren. Volgens Mayoclinic.com kan dit verschillende soorten nierstenen veroorzaken, waaronder calcium, urinezuur en crystine nierstenen. Raadpleeg uw arts of een voedingsdeskundige om groenten te vinden die veilig zijn voor uw aandoening.


Bekijk de video: RODE BIETENSAP. 6 SUPER GEZONDHEIDSVOORDELEN (Augustus 2022).