Geschiktheid

Oefeningen om obliques te verminderen


Krachttraining oefeningen helpen de zijkanten van de maag te versterken.

IT Stock / Polka Dot / Getty Images

Slappe obliques, ook wel muffin top of love handle genoemd, kunnen het dragen van een bepaald broekje tot een onaangename ervaring maken. Eerst en vooral vereist gewichtsverlies dieet en lichaamsbeweging. Door elke week minimaal 150 minuten cardio-oefeningen en twee krachttrainingssessies te doen, verbrand je calorieën en verlies je kilo's. Combineer dat met een gezond dieet, gericht op magere eiwitten, volle granen, groenten, gezonde vetten en fruit en je zult veranderingen in de vorm van je lichaam zien. Het werken met de obliques tijdens trainingssessies zal de buikspieren aanspannen en versterken. De resultaten zullen duidelijk zijn nadat algemeen gewichtsverlies optreedt.

Ga springen

Hoewel de gedachte aan springtouw afbeeldingen van een basisschoolspeelplaats kan oproepen, helpt een snelle sessie je spieren, inclusief je schuine kanten, te trainen, terwijl je het cardiovasculaire uithoudingsvermogen verhoogt en calorieën verbrandt. WebMD rapporteert in feite dezelfde hoeveelheid calorieën als een touw springen gedurende acht minuten. Probeer 10 tot 20 minuten te springen en verhoog je duur en snelheid nadat je kracht hebt opgebouwd.

Eén kant tegelijk

De zijplanken maken de schuine randen strakker en versterken de onderrug, armen en schouders. Ga op je linkerkant liggen en stapel je schouders, heupen, knieën en hielen. Til uw linkerhand van de vloer en plaats deze onder uw linkerschouder. Laat uw rechterarm op uw rechterkant rusten en trek uw rechterschouder iets naar achteren. Door het terug te trekken, blijft de juiste vorm behouden en worden je obliques geïsoleerd. Strek je linkerarm en til je heupen en knieën in een rechte lijn met je schouders en hielen. Laat je op je knieën zakken als deze positie te hard is. Houd 20 tot 60 seconden vast en stop wanneer de linkerkant van uw maag vermoeid raakt.

Crunch Your Way to Tight Abs

De staande schuine crunch is een oefening die het tijdschrift "Health" aanbeveelt om de zijkanten van de buik uit te dagen. Houd een halter in uw rechterhand, ga rechtop staan ​​en plaats uw voeten iets breder dan uw schouders. Buig je knieën lichtjes en verplaats dan je gewicht naar je linkerbeen. Plaats je linkerarm op je linkerheup en til je rechterarm boven je hoofd. Beweeg de halter over je hoofd, naar links. Laat uw linkerschouder zakken en buig uw romp om de beweging op te vangen. Stop wanneer u een rek aan de rechterkant van uw maag voelt. Houd je schouders recht naar voren, laat tegelijkertijd je rechterelleboog naar je rechterkant zakken en til je rechterknie er naar toe. Buig je romp terwijl je je elleboog laat zakken. Pauzeer voordat ze elkaar raken, breng je arm terug en je voet op de grond. Voltooi 12 tot 15 herhalingen, geef het gewicht aan je linkerhand en doe 12 tot 15 crunches aan je andere kant.

Veel plezier hebben

Het opnemen van een stabiliteitsbal in uw routine is een effectieve manier om de obliques te versterken. Ga op je rug liggen en plaats een stabiliteitsbal tussen je voeten. Druk er stevig op om het tijdens de oefening op zijn plaats te houden. Plaats je armen op de vloer en schuif je handen en polsen in lijn met je schouders. Dit helpt je lichaam tijdens de oefening te verankeren. Kijk omhoog, span je buikspieren aan en druk je onderrug tegen de vloer. Til de bal over je heupen en laat de bal langzaam naar rechts zakken. Stop voordat de bal de vloer raakt, pauzeer en til deze boven je heupen op. Laat de bal naar links zakken, pauzeer en keer terug naar het midden om de eerste herhaling te voltooien. Laat niet zoveel zakken als je onderrug buigt of als je je schouders niet op de vloer kunt houden. Voltooi 12 tot 15 herhalingen.

Doe de Twist

Zittende torso-wendingen dagen de schuine lijnen uit en bouwen tegelijkertijd lagere rugsterkte op. Ga op de grond zitten, buig je knieën en plaats je voeten op de vloer. Houd een medicijnbal met beide handen vast, strek uw armen en til de bal boven uw knieën. Strek je rug, trek je schouderbladen in en knijp in je buikspieren. Draai je romp en armen naar rechts terwijl je je heupen naar voren houden. Stop wanneer je niet verder kunt draaien, laat de bal 2 inch zakken, til hem op en keer terug naar het midden. Draai naar links, laat de bal zakken en keer terug naar het midden. Ga door met afwisselen totdat je 12 tot 15 draaiingen aan elke kant hebt voltooid.