Geschiktheid

Oefeningen om van zadeltassen af ​​te komen


De juiste oefeningen kunnen leiden tot slanke, bijgesneden dijen.

Afbeeldingsbron / Photodisc / Getty Images

Zadeltassen voor vrouwen zijn als bierbuiken voor mannen. Dit overtollige vet rond je heupen en buitenste dijen kan je doen vrezen tijdens het dragen van een zwempak tijdens de hete zomermaanden. In plaats van alleen maar gerichte oefeningen te doen, leg je de nadruk op cardio- en krachttraining om vetverlies uit je hele lichaam te stimuleren. Omdat spotreductie niet mogelijk is, is dit uw beste keuze om uw zadeltassen te elimineren.

Beenintensieve cardio-oefening

Als u vet uit uw hele lichaam wilt verliezen, moet u meer calorieën verbranden dan u dagelijks verbruikt. Cardiovasculaire oefening kan u hierbij helpen. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt aan om vijf tot vijf minuten per week 30 tot 60 minuten in een gematigd tempo te zweten - tussen de 150 en 300 minuten in totaal. Gelukkig betrekken de meeste vormen van cardio de grote spieren in je onderlichaam voor een optimale verbranding van calorieën. Joggen, kickboksen, inline skaten, traplopen en fietsen zijn enkele vormen van cardio die je kunt beoefenen.

Krachttraining voor het hele lichaam

Door spierweefsel in uw hele lichaam te stimuleren, kunt u vet in uw probleemgebieden wegsnijden. Dit komt omdat spierweefsel meer calorieën nodig heeft om dat vet te behouden. Het versnelt je ruststofwisseling, zodat je calorieën verbrandt, zelfs als je niet aan het sporten bent. De CDC stelt voor om minimaal twee krachttrainingssessies in een week op te nemen. Naast je benen en heupen, richt je je borst, rug, buik, schouders en armen met oefeningen zoals borstpersen, crunches, overhead schouderpersen, pushups, lat pull-downs en biceps krullen.

Gerichte oefeningen voor goed gevormde benen

Alleen al door gerichte oefeningen te doen, vermindert uw zadeltassen niet, maar helpt u de spieren onder het vet te versterken. Wanneer je lichaamsvet verliest, komen er goed gevormde, gestemde benen naar voren. Sommige oefeningen die u kunt doen, omvatten zijbeenliften, voor en achter squats, lunges, muur squats, dode liften en step-ups. Als onderdeel van uw volledige lichaamstraining, kunnen deze oefeningen spierweefsel stimuleren, wat vet- en calorieënverbranding bevordert.

Over voeding en veiligheid

Ongeacht hoeveel u traint, als u ongezond, calorierijk voedsel eet, zult u nooit de gewenste resultaten zien. Er is een vermindering van 500 calorieën per dag nodig om een ​​pond per week te verliezen. Een gezond dieet kan helpen calorieën te verminderen en bijdragen aan uw inspanningen voor gewichtsverlies. MayoClinic.com stelt voor kleinere porties te eten, verzadigd vet te beperken en mager eiwit, groenten, fruit, magere zuivelproducten en volle granen te benadrukken. Raadpleeg een arts voordat u besluit uw dieet te wijzigen en te gaan sporten, vooral als u een medische aandoening of letsel heeft.