Geschiktheid

Oefeningen om de taille strakker te maken na het verliezen van gewicht


Zelfs na het verliezen van gewicht, ben je misschien niet blij met je taille.

Pixland / Pixland / Getty-afbeeldingen

Gewichtsverlies is een belangrijke prestatie, maar zelfs na het afwerpen van aanzienlijk vet, is je lichaam misschien niet alles wat je had gehoopt. Voor een slanke taille en aantrekkelijke buikspieren moet je spieropbouwende routines doen om het gebied te verharden. U moet ook doorgaan met uw huidige dieet en oefeningsroutine om door te gaan met afvallen of uw gewichtsverlies te behouden.

Cardiovasculaire Oefening

Zelfs als u aanzienlijk gewicht bent verloren, als u overtollig vet op uw taille opmerkt, zullen gerichte oefeningen niet helpen. Je verbrandt meer vet met regelmatige cardiovasculaire oefeningen. Ga door met uw huidige dieet en oefeningsroutine, maar overweeg uw cardioroutine te verhogen. Intervaltraining is een manier om dit te doen. Probeer afwisselend een minuut matige lichaamsbeweging zoals wandelen of joggen en een minuut intense lichaamsbeweging zoals rennen of sprinten als uw huidige cardio-routine u niet helpt vet te verliezen.

Keep it Traditional: Crunches

Volgens een studie uit 2001 van de American Council on Exercise zijn sommige soorten crunches zeer effectief bij het afstellen van de buikspieren en taille. ACE beveelt fietscrunches aan voor het verstevigen van uw obliques en crunches op een oefenbal om de rectus abdominis-spieren te richten. De verticale beencrunch en reverse crunch kunnen je ook helpen je taille-tonificerende doelen te bereiken.

Til de benen op

Beenverhogingen gebruiken de kernspieren om je benen te verheffen en je kunt verschillende variaties proberen. Een van de meest uitdagende ab-oefeningen is de fluttertrap, die je buikspieren gebruikt om je benen van de grond te tillen en ze vervolgens naar beide kanten te spreiden terwijl je op je rug gaat liggen. De liggende beenheupverhoging, schuine beenheupverhoging en verticale beenheupverhoging kunnen ook helpen je taille te vormen.

Oefenmachines en apparatuur

De American Council on Exercise ontdekte in zijn onderzoek naar de oefening dat de stoelmanoeuvre van de kapitein de meest effectieve oefening was voor het vormen van de obliques. De staande krakende crunch, de liggende crunch en de hefboom crunch kunnen u ook helpen uw doelen te bereiken. Wanneer u fitnessapparaten gebruikt, begint u met een relatief laag gewicht en bouwt u geleidelijk op naar meer gewicht naarmate u sterker wordt.