Geschiktheid

Oefeningen om de taille bij te knippen voor mannen


Regelmatige cardio-oefeningen dragen bij aan gewichtsverlies.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Of u het nu een bierbuik, liefdeshandvatten, een darm of reservewiel noemt, overtollig vet rond uw buik verhoogt uw risico op ernstige aandoeningen zoals slaapapneu, darmkanker en hartaandoeningen. Hoewel mannen van nature de neiging hebben om vet op te slaan in hun buikstreek, kan een gezond dieet in combinatie met een trainingsroutine met cardio- en krachttraining uw lichaamsvet verminderen en uw taille trimmen.

Ga van je kont af

Matige cardiovasculaire oefening gedurende minimaal 150 minuten per week verbrandt calorieën, wat essentieel is om af te vallen. Doe aan lichaamsbeweging die uw boven- en onderlichaam werkt. Loop bijvoorbeeld snel terwijl je je armen heen en weer pompt, pedaal op een elliptische machine met bewegende handgrepen of gebruik een klimapparaat dat je armen en benen beweegt, waarbij de beweging van het recht omhoog klimmen tegen een muur wordt nagebootst. Integreer tijdens uw training intervallen met een hoge intensiteit, die volgens de American Council on Exercise effectief lichaams- en buikvet verbrandt. Versnel regelmatig tot een krachtig tempo gedurende 30 seconden tot een minuut. Wissel bijvoorbeeld af tussen een korte jog en sprint.

Sporten die vet blazen

Variatie toevoegen aan uw cardioroutine is essentieel om uw training leuk en uitdagend te houden. In plaats van je te vervelen door elke keer dezelfde cardio te doen, kun je overwegen deel te nemen aan groepssporten. Volleybal, racquetball, tennis, basketbal en voetbal bijvoorbeeld verbranden veel calorieën en helpen je buik te trimmen. Ze voegen ook een beetje concurrentiegeest toe aan de vergelijking, wat het trainen leuker en minder een gevreesde taak kan maken.

Til ponden op om ponden te verliezen

Het versterken van uw grote spiergroepen, zoals uw borst, rug, benen, armen, heupen en buik, helpt spierweefsel te behouden en te vergroten. Muscle verbruikt veel calorieën alleen maar om zichzelf te behouden, zodat je zelfs tijdens je slaap calorieën verbrandt. Samengestelde en combinatie-oefeningen zijn het beste, omdat ze meerdere spieren tegelijk werken voor optimale resultaten. Oefeningen kunnen deadlifts, bankdrukken, lunges met laterale verhogingen of squats met overhead persen omvatten. Kracht train je spieren minstens twee keer per week op niet-opeenvolgende dagen.

Voeg wat definitie toe

Buikoefeningen zijn effectief als onderdeel van een volledige lichaamstraining. Op zichzelf zullen ze geen buikvet verminderen, omdat spotvermindering niet mogelijk is. Ze versterken je buikspieren echter onder het vet. Wanneer uw buikvet vermindert, zorgen deze gerichte oefeningen ervoor dat uw maag enige definitie zal tonen. Neem buikversterkende oefeningen op, zoals vloer crunches, V-ups, reverse crunches, liegen teen raakt en fiets crunches. Neem ook oefeningen op zoals de vloerbrug en de voor- en zijplanken om de kernstabilisatie te bevorderen, wat essentieel is tijdens ab-oefeningen.

Geef prioriteit aan veiligheid en een gezond dieet

Gezond eten terwijl je je taille probeert af te slanken, is essentieel voor je succes. Als je vet, suikerrijk en calorierijk voedsel vult, krijg je alleen de calorieën terug die je tijdens het sporten hebt verbrand. In plaats daarvan vult u groenten, fruit en volle granen en bevat u ook magere eiwitten, zoals kip zonder vel, vis en zuivelproducten met minder vet. Maak voedzame, vetarme keuzes en verminder porties met 10 tot 15 procent, zoals aanbevolen door de American Council on Exercise. Raadpleeg uw arts voordat u uw dieet verandert en begint met sporten, om ervoor te zorgen dat uw geplande gewichtsverlies veilig is voor uw fysieke conditie.