Sport

Oefeningen voor wakeboarden


Wakeboarders die trainen buiten hun watertraining verminderen blessures en verbeteren de prestaties.

Merk X afbeeldingen / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Het lijkt misschien eenvoudig, maar wakeboarden is veeleisender voor het bewegingsapparaat dan je zou denken. Daarom, of je net begint en je spieren voor het werk wilt conditioneren, of je bent een ervaren veteraan die probeert een blessure te voorkomen of te herstellen, bepaalde oefeningen helpen je lichaam effectief te trainen. Een focus voor alle wakeboarders is kernsterkte, wat de basis is voor stabiliteit en beweging tijdens het rijden achter de boot.

Opwarmen Stretching

Dynamische bewegingen zijn de meest effectieve manier om de bloedsomloop te vergroten, spieren te strekken en ze voor te bereiden op het werk zonder de kracht in gevaar te brengen. Met dynamische squats kun je in een gecontroleerde omgeving door de bewegingen achter de boot gaan. Begin met het aanspannen van je buikspieren om je onderrug te beschermen. Met je voeten plat op de vloer en op schouderbreedte uit elkaar, buig je de knieën ongeveer 90 graden, alsof je jezelf in een stoel laat zakken. Zorg ervoor dat je je knieën volgt over je naar voren gerichte tenen. Strek je knieën weer rechtop en herhaal de beweging 10 tot 15 keer.

Krachttraining

Aangezien veel van de trucs bij het wakeboarden een krachtige sprong van het zog vereisen, is krachttraining waardevol. Jump squats zijn een effectieve manier om te trainen voor kracht in het onderlichaam. Begin met je voeten op de grond geplant, op schouderbreedte uit elkaar. Span je buikspieren aan om je kern te stabiliseren en je wervelkolom te beschermen. Laat je lichaam langzaam zakken door de knieën ongeveer 90 graden te buigen. Spring op tot een rechte sprong met kracht en snelheid, waarbij je je armen recht boven je hoofd uitstrekt voor maximale hoogte. Herhaal 12 tot 15 keer.

Core versterking

Als basis voor wakeboard-stabiliteit en balans is kernkrachttraining een belangrijk onderdeel van elk trainingsregime. Om een ​​van de vele nuttige kernoefeningen te oefenen, begin je op de grond op je handen en voeten, alsof je klaar bent om een ​​pushup te doen. Span je buikspieren aan om je wervelkolom te beschermen en rol ze naar een zijplank. Plant je rechterhand en voet in de vloer terwijl je linkerhand en voet naar het plafond zijn uitgestrekt. Houd vijf seconden vast en keer terug naar de pushup-positie. Herhaal deze reeks acht tot 10 keer voor beide kanten.

Cool-down stretchen

Of het nu na een training of een wakeboard-sessie is, cool-down stretch vermindert spierpijn, vermindert uw risico op blessures en verbetert uw flexibiliteit. Om je polsen en enkels te strekken, begin je op de grond te zitten met je benen recht voor je uit. Richt je tenen en tel tot 15. Breng je tenen omhoog naar je schenen en tel tot 15. Druk je handpalmen samen voor je borst, in gebedspositie. Druk uw handen lichtjes op de grond en tel tot 15. Draai uw handen om zodat de ruggen voor uw borst tegen elkaar worden gedrukt. Laat je ellebogen iets zakken en tel tot 15. Herhaal de reeks drie tot vijf keer.

Bronnen (2)