Geschiktheid

Oefeningen voor bovenrugvet voor vrouwen


Bovenrugvet kan worden geëlimineerd met een goed afgeronde trainingsroutine.

Pixland / Pixland / Getty-afbeeldingen

Er is niets erger dan je voor een speciale avond op te storten, alleen om te zien dat het bovenrugvet door je kleding heen uitpuilt. Hoewel het onmogelijk is om vet ter plaatse te verminderen, kan een goed afgeronde trainingsroutine helpen bij het elimineren van bovenrugvet. Combineer cardiovasculaire oefening, die vet verbrandt in elk deel van je lichaam, en krachttraining, die je rug kan vormgeven en afstellen, met een gezond dieet voor de beste resultaten.

Eet goed

Het eten van een gezond dieet helpt je niet alleen om gewicht te verliezen door je hele lichaam, inclusief je bovenrug, het geeft je lichaam de energie die het nodig heeft om te functioneren. Het eten van een goed afgerond dieet uit de vijf voedselgroepen - fruit, groenten, granen, eiwitten en zuivelproducten - geeft uw lichaam de voedingsstoffen en calorieën die het nodig heeft om de algehele gezondheid te behouden. De gemiddelde vrouw heeft elke dag ongeveer 2.000 calorieën nodig uit elk van de vijf voedselgroepen. Om echter af te vallen, verlaagt u uw dagelijkse calorieën met 500 om 1 pond per week te verliezen.

Blast Fat

Cardiovasculaire oefening verbrandt calorieën en verbetert het uithoudingsvermogen van de longen en het hart. Hoewel cardio-oefeningen het vet in je bovenrug niet kunnen verminderen, helpt het je om een ‚Äč‚Äčalgehele slankere lichaamsbouw te bereiken en vet in de rug en elders te verbranden. De American Heart Association beveelt elke week 150 minuten matige lichamelijke activiteit aan, zoals joggen, of 75 minuten krachtige activiteit, zoals hardlopen. Je kunt deze tijd vijf keer per week opdelen in sessies van 30 minuten, of zelfs verschillende activiteiten van 10 tot 15 minuten per dag.

Plankopdrukoefeningen

Plank pushups tonen je schouders en bovenrug, inclusief de latissimus- en trapeziusspieren. Begin in een plankpositie, alsof je op het punt staat een pushup te doen. Zorg ervoor dat uw handen zich direct onder uw schouders bevinden. Rijd energiek je stuitje naar je hielen om je onderrug te beschermen tegen letsel. Kom naar voren naar de toppen van je tenen en laat je langzaam halverwege zakken tot je ellebogen een hoek van 90 graden maken. Houd uw kern bezig voor het beste resultaat. Houd vijf tot 10 seconden vast en duw jezelf terug naar de beginpositie. Herhaal dit drie keer.

Excentrieke Chin-ups

Excentrieke kin-ups werken uw schouderbladen en lats. Gebruik een bank om onder een optrekstang te staan. Pak de balk vast met uw handen naar binnen gericht en op schouderafstand van elkaar. Spring omhoog zodat je borst parallel loopt met je handen, hangend met gebogen ellebogen en gebogen knieën. Laat u zakken naar de bank tot een langzame telling van vijf. Je bent klaar als je armen helemaal recht zijn. Herhaal dit minstens vijf keer.

Schouder haalt op

Schouder haalt je lats op. Pak lichtgewicht halters en plaats je voeten op heupafstand van elkaar. Houd je armen ontspannen langs je lichaam, handen naar binnen gekeerd. Haal je schouders op naar je oren en grijp je kern aan om je onderrug te beschermen. Houd drie seconden vast. Laat los en herhaal acht tot 10 keer.