Geschiktheid

Trainen om calorieën te verbranden met behulp van het bovenlichaam


U hebt geen luxe uitrusting nodig om uw bovenlichaam te bewerken.

Digital Vision./Photodisc/Getty Images

Er zijn veel oefeningen in het bovenlichaam die je helpen spieren op te bouwen en calorieën te verbranden. Niet alleen zal het versterken van je bovenlichaam helpen om je hart te laten pompen tijdens je training, maar het opbouwen van spieren helpt je ook om meer calorieën te verbranden gedurende de dag. Vergeet niet om, voordat u gaat sporten, eerst uw lichaam op te warmen en na uw training te strekken.

Klassieke pushup, klassiek geweldig

Deze oefening werkt op je schouders, borstspieren, biceps en triceps. U hebt geen apparatuur nodig om de pushup uit te voeren. Als een volledige push-up te moeilijk is om te voltooien, probeer dan op je knieën te komen of probeer push-ups tegen een muur. Kom op handen en voeten om de volledige versie te starten. Plaats uw handen iets breder dan schouderafstand uit elkaar. Strek je benen naar achteren en kom in een pushup-positie. Buig je ellebogen terwijl je je lichaam naar de grond laat zakken. Duw je lichaam terug naar de beginpositie en herhaal. Voltooi 10 tot 15 herhalingen.

Yoga je armen

Naar beneden gerichte hond en plankhouding zijn twee dragende houdingen, die alleen de kracht van het bovenlichaam kunnen opbouwen. Je lichaam zal nog harder werken en meer calorieën verbranden wanneer deze twee houdingen worden gecombineerd. Begin op handen en knieën. Plaats uw handen op schouderafstand en uw knieën op heupafstand van elkaar. Krul je tenen onder. Til je heupen op en terug, kom naar beneden gerichte hond. Vanuit Downward Dog, kom naar Plank door je romp naar voren te schuiven en de schouders in lijn te brengen met je polsen. Werk om een ​​rechte lijn van je hoofd naar je hielen te creëren. Hiermee is een herhaling voltooid. Voltooi 10 tot 12 herhalingen.

Lunge to Feel the Burn

Als lichaamsgewichtoefeningen niet jouw ding zijn, kunnen vrije gewichtsoefeningen een goed alternatief zijn. Als je een training voor het onderlichaam toevoegt, kun je meer calorieën verbranden naarmate je meer spieren traint. Voor deze longe met een overheadlift heb je een halter of medicijnbal nodig. Ga staan ​​met je voeten op heupafstand van elkaar. Houd je gewicht voor je. Doe een grote stap vooruit met je rechterbeen en druk tegelijkertijd je gewicht boven je hoofd. Stap je linkerbeen naar voren om je rechter te ontmoeten, terwijl je je gewicht terug naar het midden brengt. Stap nu met je linkerbeen naar voren en breng opnieuw je gewicht boven je hoofd. Herhaal 12 herhalingen op beide benen.

Squat Like a Boss

Een andere oefening die zowel bovenlichaam als onderlichaamsterkte omvat, is de squat met een lift boven het hoofd. Deze oefening vereist ook een vrij gewicht. Ga om te beginnen met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je gewicht voor je staan. Buig je knieën en schuif je zitbeenderen naar beneden, komend in een squat. Terwijl je hurkt, druk je boven je gewicht. Een variatie op deze oefening is een squat met een biceps curl. Houd een halter in elke hand met uw handpalmen van u af gericht. Terwijl u in een squat komt, krul uw gewichten omhoog naar uw schouders. Terwijl u uw benen strekt, brengt u uw handen terug naar een startpositie. Voltooi voor elk van deze oefeningen maximaal drie sets van 10 herhalingen.