Geschiktheid

Oefeningen om een ​​zweet op te werken


Om het zweet in korte uitbarstingen te maximaliseren, houdt u de verhouding van oefening tot herstel op 1: 3.

Merk X Pictures / Stockbyte / Getty Images

Tijdens een oefening is zweet zowel het mechanisme van het lichaam voor temperatuurregulatie als de afgifte van gifstoffen. In vergelijking met matige lichaamsbeweging met intensieve lichaamsbeweging, tonen studies verhoogde gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van cholesterol, aan degenen die deelnemen aan hoge intensiteitsoefeningen die meer zweet brengen. Bovendien komt de aanwezigheid van zweet tijdens de oefening op de hielen van het uitoefenen van het lichaam op een manier die de bloedcirculatie, de werking van de longen en spierkracht verhoogt.

Hoge intensiteit interval training

Hoge intensiteit intervaltraining, of HIIT, omvat het maximaliseren van uw inspanning in korte bursts om uw hartslag snel te verhogen en vervolgens het zweet na slechts een paar korte minuten te laten stromen. Deze vorm van circuittraining omvat het herhalen van sets van een verscheidenheid aan oefeningen voor een specifieke hoeveelheid tijd. Voor elke set is het doel om je herhalingen te maximaliseren. Een populaire vorm van HIIT is de tabata, die traditioneel bestaat uit een serie van 4: 10 minuten van drie sets van drie oefeningen met 20 seconden maximale inspanning gevolgd door 10 seconden rust tussen sets.

Sprints

Of het nu gaat om het rennen van de paden of baantjes trekken in het zwembad, het toevoegen van een sprintelement aan elke vorm van oefening die u al leuk vindt, is een geweldige manier om meer inspanning en zweet in uw routine te integreren. De cardio die betrokken is bij sprints, helpt bij het zuurstofverbruik in uw lichaam. Neem een ​​sprint naar de heuvels of de trap om een ​​extra dimensie toe te voegen aan drooglandtraining die meer spieren in je benen en bilspieren opbouwt.

Hete Yoga

Waar traditionele yoga de adem gebruikt om het lichaam te verwarmen, biedt hete yoga een verwarmde omgeving om spieren snel los te maken. Met sommige stijlen van hete yoga - zoals Bikram - zo heet als 110 graden met een toegevoegde luchtvochtigheid van 38 procent, is verwarmde yoga een zekere manier om de productie van zweet te versnellen. Naast de voordelen van zweten, zorgt externe yoga ervoor dat je lichaam zich bij normale temperaturen buiten zijn mogelijkheden uitstrekt. Zo kunt u in de warme kamer genieten van extra flexibiliteit en diepere rekoefeningen.

Spinning

Spin-klassen gebruiken sprints, weerstand en lichaamswarmte om het zweet te brengen. Met de motivatie van een instructeur worden vrolijke muziek en groepsenergie, sprints en belastende weerstand een leuke manier om het zweet te breken. Voor mensen die op zoek zijn naar oefeningen met weinig impact, biedt spinning een optie die nog steeds een verhoogde hartslag, aerobe voordelen en een zuiverend zweet mogelijk maakt.