Geschiktheid

Beschadigt trainen op een loopband uw knieën?


Loopbanden zijn handig, maar kunnen zwaar op je knieën zijn.

Keith Brofsky / Photodisc / Getty Images

Hardlopen, of het nu buiten is of op een loopband, is een krachtige oefening die zwaar op je knieën kan zijn. Let bij het selecteren van een loopband op functies die de gezondheid van uw knieën helpen behouden. Raak niet verslaafd aan hardlopen op de loopband, want matiging is de sleutel tot het verminderen van het risico op knieschade. Als u eerder knieblessure heeft gehad, neem dan contact op met uw arts voordat u aan een trainingsroutine met loopband begint.

Impact op knieën

De knieën zijn een complex gewrichtssysteem en zijn kwetsbaar voor letsel vanwege het gewicht dat ze moeten dragen. High-impact oefening zoals hardlopen creëert veel stress op je knieën. De repetitieve beweging die nodig is om de snelheid op een loopband te handhaven, belast uw knieën extra. Na verloop van tijd en bij intensief gebruik van de loopband kan dit het risico op stressverwondingen aan de knieën vergroten.

Belangrijke loopbandfuncties

Beoordeel de padding van de loopband op schokabsorberende eigenschappen, want goede demping kan de gezondheid van uw knie helpen beschermen. Wanneer u voor het eerst op een loopband rent, kunt u de neiging hebben om uw pas te verkorten, wat de stress op uw knieën kan vergroten. Zorg ervoor dat het loopvlak van de loopband lang genoeg en breed genoeg is om uw natuurlijke looppas te accommoderen om het risico op letsel te verminderen. En hoewel u misschien in de verleiding komt om aan de voorkant van de loopband te rennen, kan dit uw pas verkleinen. Ren in plaats daarvan in het midden, zodat je natuurlijke stappen kunt nemen.

Weglopen versus loopband

Het gedempte platform van de loopband absorbeert meer van de impact dan op het typische wegdek van beton of asfalt. Het voordeel van hardlopen op de weg is dat het terrein variabel is, zodat het risico op herhaalde bewegingsverwondingen wordt verminderd. Omdat elke manier van hardlopen voordelen en consequenties heeft, probeer beide vormen in je fitnessregime op te nemen, maar altijd met mate.

Letselrisico verminderen

Houd uw loopsessies op de loopband kort, idealiter minder dan 30 minuten per keer om slijtage aan uw knieën te verminderen. Ren buiten op natuurlijk terrein als het weer het toelaat. De nieuwe bewegingen van een buitenrennen zullen de repetitieve bewegingen die nodig zijn tijdens een loopbandtraining in evenwicht brengen. De American Academy of Orthopedic Surgeons beveelt vijf minuten opwarmingsoefeningen aan, zoals joggen op de plaats of springen over jacks om je spieren veilig te strekken voordat je gaat rennen. Strek opnieuw na uw run om de knieflexibiliteit te ondersteunen. Draag schoenen met goede schokabsorptie; extra ondersteuning is nodig als je platte bogen hebt. Vermijd de verticale loopbeweging die veel voorkomt bij hardlopers op de loopband en behoud een natuurlijkere, naar voren leunende houding om het risico op knieschade te verminderen.