Geschiktheid

Voordelen van een gewichtsvest tijdens het hardlopen

Voordelen van een gewichtsvest tijdens het hardlopen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u op zoek bent naar manieren om een ​​uitdaging aan uw training toe te voegen, kunnen de opties hiervoor soms beperkt zijn. Je kunt proberen van koers te wisselen, misschien een afdaling nemen of jezelf pushen om je snelheid te verhogen. Na het implementeren van die alternatieven moet je echter creatief worden. Als je ooit hebt gedacht aan het toevoegen van een weerstandselement aan je run, overweeg dan de voordelen van het dragen van een gewogen vest tijdens het hardlopen.

Verhoogt de trainingsintensiteit

Hardlopen met een gewogen vest verhoogt de intensiteit van je training, samen met je hartslag. Die twee voordelen brengen extra voordelen met zich mee: verbeterde been- en kernlichaamssterkte, verhoogde stabiliteit, meer spiertrekkingen worden geactiveerd en het uithoudingsvermogen wordt verbeterd. En u zult het grootste deel van uw lichaam op de koop toe werken. "The Bottom Line Book of Total Health and Wellness", gepubliceerd in 2004, zegt dat het toevoegen van een gewogen vest aan je training de meeste grote spiergroepen werkt.

Beter dan hand- en enkelgewichten

Misschien denk je dat de voor de hand liggende manier om weerstand te geven aan je run is om handgewichten te dragen of pols- en enkelgewichten te dragen, maar een gewogen vest is de veiligere optie. Gewichten die u draagt ​​of bevestigt aan uw gewrichten zullen directe druk uitoefenen op uw polsen, enkels, ellebogen en knieën. Ze kunnen ook van invloed zijn op hoe je rent en beide problemen kunnen letsel tot gevolg hebben. Wanneer u een gewogen vest draagt, is het extra gewicht gelijkmatig verdeeld en kan het u zelfs helpen een goede houding te behouden door u aan te moedigen uw schouders naar beneden en naar achteren te houden.

Evens het rennende veld

Wanneer je traint met een hardloper die geavanceerder is dan jij of niet helemaal op snelheid is, kan een gewogen vest het gemakkelijker voor je maken om samen te trainen. Wanneer de snellere hardloper het gewogen vest draagt, voegt dit een uitdagende factor toe waarmee u in hetzelfde tempo kunt lopen, en u krijgt allebei nog steeds een effectieve training.

Verhoogt bot-, kraakbeen- en peessterkte

"Essentials of Strength Training and Conditioning", gepubliceerd in 2008, beveelt een intense gewichtdragende activiteit aan om de botgroei te stimuleren en de sterkte van ligamenten, kraakbeen en pezen te verbeteren. Hardlopen met een gewogen vest is een van de activiteiten die in het boek worden vermeld als nuttig, omdat het oefening biedt die aanzienlijk intenser is dan typische dagelijkse activiteiten, een essentiële factor voor het versterken van uw botten, kraakbeen en pezen.

Over de auteur

Elle Di Jensen is een schrijver en redacteur sinds 1990. Ze begon te werken in de fitness-industrie in 1987, en haar ervaring omvat het bewerken en publiceren van een trainingshandleiding. Ze heeft een uitgebreide familie huisdieren, waaronder dieren met speciale behoeften. Jensen ging naar de Idaho en Boise State Universities. Haar werk is verschenen in verschillende gedrukte en online publicaties.


Bekijk de video: Opdruksteunen Gorilla Sports (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Kaganris

    Ik stel voor om een ​​site te zoeken met artikelen over het onderwerp dat u interesseert.

  2. Brakazahn

    Ik raad je aan om de site te bezoeken met een enorme hoeveelheid informatie over een onderwerp dat je interesseert. Je vindt ze daar zeker allemaal.

  3. JoJojind

    Absoluut met u eens. Het lijkt mij een uitstekend idee. Ik ben het met je eens.Schrijf een bericht