Voeding

Hoeveel calorieën zijn veilig voor extreem gewichtsverlies?


Eiwitrijk voedsel verhoogt de verzadiging, wat gunstig is voor gewichtsverlies.

Jupiterimages / liquidlibrary / Getty Images

Het verliezen van een extreme hoeveelheid gewicht, zoals 50 pond of meer, kan een ontmoedigende uitdaging lijken als je er voor het eerst tegenover staat. De verleiding is om te proberen zo snel mogelijk al het extra gewicht eraf te krijgen. Soms is dit nodig als obesitas actief en onmiddellijk uw gezondheid bedreigt. In dat geval kan uw arts u begeleiden op een extreem caloriearm dieet van 800 calorieën per dag. Als je alleen gewicht verliest, moet je ervoor zorgen dat je je gezondheid niet verder riskeert door je lichaam uit te hongeren met voedingsstoffen. De beste manier om dit te doen, is vast te houden aan een plan waarbij 1.200 tot 1.500 calorieën per dag voor vrouwen en 1.500 tot 1.800 calorieën per dag voor mannen worden gevraagd.

Begrijp de basiscalorieën over calorieën

Calorieën zijn eenvoudig eenheden van energie. Wanneer je lichaam vetten, eiwitten, koolhydraten of alcohol afbreekt, geeft de afgegeven warmte je energie voor basale metabole functies en om je de hele dag in beweging te houden. Vetten bevatten 9 calorieën per gram gewicht, eiwitten bevatten 4, koolhydraten bevatten 4 en alcohol bevat 7. Als u meer calorieën verbruikt dan uw lichaam efficiënt kan verbranden, worden de extra's opgeslagen als vet.

Zoek uit hoeveel calorieën je hebt

Een van de meest frustrerende dingen over het verliezen van een extreme hoeveelheid gewicht is dat het een marathon is en geen sprint. Het verminderen van uw calorietelling veel lager dan 1.200 calorieën per dag voor een vrouw en 1.500 calorieën per dag voor een man zal resulteren in een snel gewichtsverlies voor de eerste week of zelfs twee, maar uiteindelijk zal uw lichaam het uitzoeken. Je metabolisme raakt in paniek en begint calorieën op te slaan, zelfs als je honger lijdt. Omdat het niet gezond of aangenaam is om te proberen te overleven met 500 of 600 calorieën per dag, zit je vast.

In plaats van verstrikt te raken in een negatieve feedbacklus, is het veel effectiever om met een redelijke hoeveelheid calorieën te beginnen. Train minimaal 30 minuten, 3 tot 5 dagen per week om extra calorieën te verbranden die u inneemt. U hoeft niet met een triatlon te beginnen. 15 minuten uit en 15 terug lopen is een klein begin, maar als je elke keer een beetje verder en een beetje sneller gaat, verhoog je het aantal calorieën dat je verbrandt. Naarmate uw gezondheid en uithoudingsvermogen verbeteren, kunt u krachttraining en andere vormen van oefening toevoegen om spieren te helpen opbouwen. Hoe meer spierweefsel je hebt, hoe meer calorieën je in rust verbrandt.

Waarom junkfood junk is

Alle calorieën zijn niet hetzelfde. Als uw dieet alleen uit zetmeelrijke koolhydraten en vet bestaat, zal uw lichaam de koolhydraten verbranden voor snelle energie en het vet opslaan voor later. Dit kan resulteren in een plotselinge piek in de bloedsuikerspiegel, gevolgd door een piek in de hoeveelheid insuline die nodig is om het te verwerken. Wanneer je bloedsuiker weer daalt, signaleren je hersenen honger, hoewel je momenteel voldoende calorieën hebt opgenomen.

Dat is de reden waarom het eten van een dieet op basis van zetmeelrijke koolhydraten zoals witbrood, witte rijst, chips, snackcrackers, gebak, koekjes, cakes en andere koolhydraatrijke, suikerrijke voedingsmiddelen je te zwaar zullen houden, zelfs als je calorieën telt.

Dieetsoda is ook een slechte keuze als je je calorietelling laag wilt houden. Hoewel meer studies nodig zijn, suggereert voorlopig onderzoek dat wanneer je hersenen een plotselinge instroom van zoetheid herkennen, het veel calorieën verwacht en verzadiging wil signaleren. Menselijke tests zijn niet doorslaggevend, maar de connectie, volgens "Go Ask Alice!" Van Columbia University site met gezondheidsadviezen, is bevestigd bij ratten. De heersende theorie is dat de zoetheid van light frisdrank zonder de bijbehorende calorieën je hersenen verwart, dus het signaleert honger om die ontbrekende calorieën binnen te brengen. Honger is je ergste vijand, vooral als je probeert extreem veel gewicht te verliezen. Het is dus niet alleen het aantal calorieën dat je binnenkrijgt, het is het soort voeding dat ze bevatten.

Waarom gezond eten gezond is

Magere eiwitten, magere zuivelproducten, volle granen, fruit en groenten bevatten voedingsstoffen. Dit is de reden waarom suikerachtige traktaties 'lege calorieën' zouden hebben. Ze bieden een snelle, korte uitbarsting van energie en niets anders. Gezonde vetten, zoals die in vis en avocado's, bevatten ook krachtige antioxidanten die bepaalde kankers kunnen helpen bestrijden en uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen. Ze bestrijden ook de effecten van veroudering.

Volle granen, fruit en groenten bevatten niet alleen allerlei vitamines en mineralen, ze zitten boordevol vezels, waardoor je je vol kunt voelen. Noten hebben een bevredigende crunch en vetarme zuivelproducten, naast de calcium en vitamine D die het biedt, kan het je verlangen naar romige traktaties kalmeren.

Baseer uw dieet op groenten, magere eiwitten, volle granen en magere zuivelproducten. Als je van plan bent je maaltijden te voorzien van een breed scala aan kleuren, texturen en smaken, zullen de aanbevolen calorieën aanvoelen als een feest, waardoor je op het juiste pad blijft, hoe lang het ook duurt om je doel te bereiken.