Geschiktheid

Hoe in slaap te vallen na het sporten


Houd u aan een strikt slaap- en trainingsschema voor het beste resultaat.

Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Als je liever 's avonds traint, kun je merken dat je moeite hebt om te ontspannen en te gaan slapen nadat je je hart hebt laten pompen. Oefening kan echter een bondgenoot zijn in de strijd voor een betere slaap in tegenstelling tot een tegenstander. De sleutel blijft bij een schema. Mensen die 's nachts sporten, moeten een consistente praktijk van ontspannende activiteiten creëren die de kloof overbruggen tussen sporten en wegzakken.

1.

Ga sporten, ga naar bed en word elke dag op hetzelfde tijdstip wakker. In het weekend een paar uur uitslapen is toegestaan, net als een vrije dag nemen in de sportschool. Over het algemeen wordt uw lichaam echter voorbereid om op een bepaald tijdstip in slaap te vallen.

2.

Beëindig je training 4 uur voordat je naar bed gaat en eet 2 uur van tevoren een licht diner. Eet een portie volle granen of koolhydraatrijke groenten zoals zoete aardappelen of eet vers fruit als dessert. De serotonine boost die je krijgt van gezonde koolhydraten kan je helpen in slaap te vallen.

3.

Kom thuis van je avondtraining en neem een ​​warm, ontspannend bad in plaats van een snelle douche in de sportschool. Verwarm het water tot minimaal 100 graden Fahrenheit. Voeg desgewenst ontspannende kruiden toe aan je bad, zoals lavendel of kamille, of gooi er een handvol Epsom-zout in om je pijnlijke spieren te kalmeren. Blijf minstens 20 minuten in bad.

4.

Doe yogahoudingen in bed om te strekken na een zware training en je voor te bereiden op een goede nachtrust. Voordat je de zak raakt, maak je een paar diepe voorwaartse buigingen, gericht op het losmaken en ontspannen van je onderrug. Zodra je in bed kruipt, doe je een zittende spinale draai aan elke kant, breng dan een paar minuten in Child's houding door op je rug te rollen en je knieën in je borst te trekken. Eindig met Happy Baby voordat je in een lijk poseert.

5.

Ga alleen naar bed als je klaar bent om te gaan slapen. Laat je niet in bed op tv of internet opzuigen - drink in plaats daarvan een kopje kamillethee, lees een paar pagina's van een boek of luister naar rustgevende muziek.